Cumhurbaşkanlığı Için Oy Verme Işlemi Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda oy kullanma işlemi başladı. Vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’nda geliş ve gidiş katında kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Bir genç kızın ise daha önceden yurt dışına...

26 Temmuz 2014 Cumartesi 10:38
Cumhurbaşkanlığı Için Oy Verme Işlemi Başladı
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda oy kullanma işlemi başladı. Vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’nda geliş ve gidiş katında kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Bir genç kızın ise daha önceden yurt dışına çıkacağını bildirmediği için oy kullanamadığı görüldü.
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy kullanma işlemi bu sabah itibariyle başladı. Atatürk Havalimanı’nda da geliş ve gidiş katlarına altışar adet oy sandığı konuldu. Gidiş katında pasaport kontrolü öncesi, geliş katında da pasaport kontrolü sonrası olan oy kullanma bölgelerinde seçmenler oylarını kullanmaya başladı. Yurt dışına öğrenci olarak giden Zehra Baykal, oy kullanmak için ilk gelenler arasındaydı. Ancak seçmen kaydının Türkiye’de olması nedeniyle oyunu kullanamayan Baykal, "Öğrenci olarak gidiyorum, bir ay kalacağım. Yurt dışına çıkmadan önce bildirmem, önceden başvurmam gerekiyormuş bilmiyordum, o yüzden oyumu kullanamadım" dedi.
Oyunu kullanan bir başka vatandaş ise, "Uygulama güzel, umarım herkesin oyu sayılır" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de ilk kez yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlar oy kullanabilecek. Sınır kapılarındaki oylama 10 Ağustos Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı’nın yeterli oy bulunup seçilememesi halinde ise ikinci oylama 17 Ağustos 2014 Pazar günü ile 24 Ağustos 2014 Pazar günleri arasında yapılacak.
Yurt dışında Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oyları ise THY taşıyacak. 10 Ağustos günü THY’nin iki adet kargo uçağı belirlenen bölgelerdeki seçim torbalarını toplayıp Ankara’ya getirecek. Avrupa dışındaki ülkelerden gelecek torbalar ise tarifeli seferlerle süreç içinde İstanbul’a getirilecek. Siyasi parti temsilcileri ve Yüksek Seçim Kurulu görevlileri eşliğinde uçağa alınacak torbalar, kabin içerisinde görevlilerin göz teması sağlayabileceği noktalara konulacak. İstanbul’da toplanan bu torbalar da son gün özel kurye kamyonlarıyla Ankara’ya götürülecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<