banner359

Defin yeri görüntülendi

Türkiye’nin yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Süleyman Şah Türbesi’ndeki naaşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonuyla Türkiye’ye sıfır noktasında bulunan Suriye topraklarındaki Eşme...

22 Şubat 2015 Pazar 17:22
Defin yeri görüntülendi
Türkiye’nin yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Süleyman Şah Türbesi’ndeki naaşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonuyla Türkiye’ye sıfır noktasında bulunan Suriye topraklarındaki Eşme köyüne getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Süleyman Şah’ın naaşı, 7’inci Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı karakolun bulunduğu Türkiye’deki Eşmeler köyü ile Suriye’deki Eşme köyü arasında bulunan hududun sıfır noktasına defnedileceği öğrenildi.
Burada defnedileceği iddia edilen naaş için iş makineleri yoğun bir şekilde çalışırken, tankların namluları ise Suriye tarafına çevrildi.
Naaşın getirildiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yabancıların sınıra yaklaşmasına izin vermeyen jandarma, sınır bölgesine gitmek isteyen yabancı araçları geri çevirdi. Yabancıların ancak Eşmeler köyüne yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan Bilekli köyüne kadar gelmelerine izin verildi. Naaşın tutulduğu bölgelere tanklar konuşlandırılırken, askeri araçlar da sürekli devriye attı. Naaşın defnedileceği yere hakim tepelere de askerler yerleştirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<