banner359

"demokrasi Fırtınası çatıyı Uçurdu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Demokrasi fırtınası çatıyı uçurmuştur. Dolayısıyla bu önümüzdeki süreçte CHP ve MHP’nin içerisinde çok önemli tartışmaların başlamasının işaret fişeği olacak” dedi. AK Parti...

10 Ağustos 2014 Pazar 21:46
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Demokrasi fırtınası çatıyı uçurmuştur. Dolayısıyla bu önümüzdeki süreçte CHP ve MHP’nin içerisinde çok önemli tartışmaların başlamasının işaret fişeği olacak” dedi.
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamasına Türkiye için hayırlı olsun dileklerini ileterek başlayan Bakan Işık, “Tarihimizde ilk defa yapılan ve halkın sandıkta seçtiği cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Bu seçim ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Aynı zamanda partimiz ve Cumhurbaşkanımız için hayırlı, uğurlu olsun. Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim. Bu kadar partinin olduğu ve üç adayın olduğu bir yarışta ilk turda yüzde 50’nin üzerinde yüzde 53 civarında bir oyla ipi göğüslemek çok ama çok önemli bir başarı. Dolayısıyla bu hem Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız açısından kesin bir başarıdır hem de AK Parti açısından kesin bir başarıdır. Buna mukabil özellikle çatıya çıkartılan aday açısından ve çatıyı destekleyen partiler açısından da kesin bir başarısızlıktır. Demokrasi fırtınası çatıyı uçurmuştur. Dolayısıyla bu önümüzdeki süreçte CHP ve MHP’nin özellikle, diğer partileri kimsenin çok hesaba kattığı yoktu biliyorsunuz, CHP ve MHP’nin özellikle içerisinde çok önemli tartışmaların başlamasının işaret fişeği olacak. Ama Ak Parti çok güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecek. Bu 2015’te de istikrarın süreceğine dair çok ama çok önemli bir göstergedir, öncü göstergedir. Ben 2015 seçimlerinde de AK Parti’nin inşallah önemli bir başarıyla yoluna devam edeceğini, Türkiye’de istikrarın süreceğini ve 2023 hedeflerine Türkiye’nin AK Parti ile doludizgin yürüyeceğine inanıyorum. Bir kere öncelikle bugün sandığa giden, oyunu kullanan tüm seçmenlerimize, hatta gitmek istediği halde gidemeyen tüm seçmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Hangi adaya oy verirlerse versinler ama AK Parti’yi destekleyen, Sayın Başbakanımıza sahip çıkan, Türkiye’de demokrasiye sahip çıkan, demokrasi üzerinde gölge oluşturmak isteyenlere de çok net olarak cevap veren seçmenlerimize de, insanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Özellikle milletimiz hakikaten bir kez daha sandığa ve milletin adamına sahip çıktı. Proje olarak ortaya koyulan yapılara da itibar etmedi. Ben tekrar milletimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Kendi seçildiği şehir olan Kocaeli’deki seçim sonuçlarını da yorumlayan Bakan Işık, “Fevkalade başarılı. Kocaeli’de yüzde 60 civarında seçimi bitireceğimiz gözüküyor. Türkiye genelinin her zaman olduğu gibi yüzde 5, yüzde 6 üzerindeyiz. Kocaeli halkının Sayın Başbakanımıza olan teveccühünü zaten çok iyi biliyoruz. Bir kez daha bu teveccühü gösterdi Kocaeli halkı ve yüzde 60 gibi bir destekle Sayın Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı Adayımızı Cumhurbaşkanı olarak seçti. Ben de Kocaeli halkına özellikle şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<