banner359

Deprem Değil Heyelan Vurdu

Zonguldak’ta meydana gelen heyelan üç katlı bir apartmanı çökme noktasına getirdi. Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak üzerinde Yakup Yenitürk’e ait apartman akşam saatlerinde meydana gelen heyelan sebebiyle zarar gördü. Evde oturan iki aile...

02 Ocak 2015 Cuma 12:24
Deprem Değil Heyelan Vurdu
Zonguldak’ta meydana gelen heyelan üç katlı bir apartmanı çökme noktasına getirdi.
Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak üzerinde Yakup Yenitürk’e ait apartman akşam saatlerinde meydana gelen heyelan sebebiyle zarar gördü. Evde oturan iki aile ve çevredeki evlerde oturan dört aile evlerinden tahliye edildi.
Geceyi komşuları ve akrabalarında geçiren aileler sabahın erken saatlerinde evlerinin yanına geldi. Sabah 04.00 sıralarında evin yarısı yıkıldı. Dehşeti gündüz gözüyle gören aileler olay yerine gelen AFAD Müdürü Ahmet Güngör ile görüştü.

“EVİME DEĞİL KÖPEĞİME ÜZÜLDÜM”
Ev sahibi Yakup Yenitürk, ailesi ile birlikte AFAD yetkililerine bilgi aktardı. Üç katlı evin en üst katında kendisinin, orta katta kızının oturduğunu ifade eden Yenitürk, “Gece bir şakırtı geldi, üst taraf inmiş. Belediye suyu kesti dediler. Sabahleyin nasıl olduysa kesmişler. Bütün gece buradan su akıyordu. Akşam AFAD ve belediye yetkilileri geldi. Belediyenin haberi var. Bu durum böyle devam ederse, bir de yağmur yağarsa burayı alır götürür. Aşağıdaki evler zarar görebilir. Olan bu arkadaşlar. Ev 11 yıllık. Evde iki aile oturuyorduk, en alt kat boştu” dedi.

HOROZ HEYELANDAN SAĞ KURTULDU
Köpeğinin havlaması ile birlikte olayı fark eden aile, köpekleri ve birkaç kümes hayvanının toprak altında kaldığını ifade etti. Kümeste bulunan bir horoz ise heyelandan kurtuldu. Yıkılan kümesin yanından ayrılmayan horozu gören Yakup Yenitürk, “Köpeğim kulübenin oradaydı. Uzunca bir zinciri vardı. Heyelandan sonra o toprağın altında kaldı. Akşam köpeğimi almak istedim, belime kadar gömüldüm. Mecbur geri döndüm, en çok da ona üzüldüm. Tavuklar vardı, horozumun biri burada. Ben devletten hiçbir şey beklemiyorum. Bana gelsinler ne yapacağımı söylesinler. Evden alabileceğim varsa alayım. Belediyenin gelmesi lazım, kepçeyle toprağı alması lazım” diye konuştu.
AFAD yetkilileri, sabahın erken saatlerinden itibaren olay yerinde incelemede bulunup tutanak tuttu. Zonguldak Belediyesi’ne ait ekiplerin sabah gelmemesine mahalle sakinleri tepki gösterdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<