banner359

Domaniç'te Osmanlı'dan Kalma Yılkı Atları Görüldü

28 Ekim 2015 Çarşamba 14:43 2015-10-28 15:44:58
Domaniç'te Osmanlı'dan Kalma Yılkı Atları Görüldü
 Domaniç dağlarında Osmanlı’dan kaldığı söylenen, Anadolu’da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları görüldü.
Domaniç’in yüksek kesimlerinde yer alan Üç Tepeler ile Yaylacık Ormanları arasında vatandaşların zaman zaman gördükleri yılkı atları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Üç Tepeler ve Yaylacık mevkiinde ormanlık alanda sürü halinde görüntülenen yılkı atları arasında taylar da yer alıyor.
Yılkı atlarının geçtiğimiz yıllarda da çoğaldığı, ancak uzun zamandır görülmedikleri ifade ediliyor. Son günlerde avcılar tarafından tekrar görülen yılkı atlarının yeniden Domaniç’te görüntülenmesi, doğa tutkunlarını heyecanlandırdı.
Doğa ile iç içe yaşayan, aynı zamanda avcılık sporu ile de ilgilenen Tavşanlılı diş hekimi Mehmet Şahmaran, “Domaniç dağlarında dolaşırken Osmanlı’dan bugüne soyunun devam ettiğini düşündüğümüz atlar ile karşılaştık. Bu manzara bizleri oldukça büyüledi” dedi.

Son Güncelleme: 28.10.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<