banner359

Dünyadan sûfî yoluna uzanan rotalar

Sedat Çakır’ın kaleme aldığı “Kültür rotaları kitaplığı”, doğaseverlere gönüllerini ve vücutlarını dinleyerek günlerce yürüyecekleri rotalar sunuyor.Kültür Rotaları Kitaplığı’nın on ikinci kitabı olan “Sûfî Yolu”...

15 Ocak 2019 Salı 14:53
Dünyadan sûfî yoluna uzanan rotalar

Sedat Çakır’ın kaleme aldığı “Kültür rotaları kitaplığı”, doğaseverlere gönüllerini ve vücutlarını dinleyerek günlerce yürüyecekleri rotalar sunuyor.

Kültür Rotaları Kitaplığı’nın on ikinci kitabı olan “Sûfî Yolu” rotası yolculuğunda doğaseverler Horasan erenleriyle tanışıyor. Şücaaddin Veli’den Nasrettin Hoca’ya, Hacı Haydar Sultan’dan Mevlânâ’ya kadar büyük mutasavvıflarla hemhâl olup kucaklaşıyor. İstanbul’dan başlayan bu yolculuk Anadolu Selçuklu Devleti’nin ilk Türk başkenti İznik’ten Konya’ya kadar uzanıyor. Doğaseverler, Anadolu’nun tepelerini, güzel ovalarını ve derelerini aşarak 801 kilometrelik parkurda 40 gün boyunca yol kat ediyor.

Sedat Çakır, “2019 yılında bin kişiye yakın bir yürüyüşçünün yola çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Kanunî Sultan Süleyman’ın Viyana kuşatması sırasında kullandığı “sultanlar yolu” son yıllarda seyyahların ilgisini çeken yürüyüş rotalarından.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<