Dünyanın Pastasını Yaptı

Bursalı pasta ustası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramına katılacak dünya çocukları için yer küre şeklinde pasta yaptı. Bursalı usta, daha önce dünyanın en uzun böreğini yapıp Guinnes rekorlar kitabına girmiş, helyum balonuna bağladığı...

21 Nisan 2016 Perşembe 13:01
Dünyanın Pastasını Yaptı
Bursalı pasta ustası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramına katılacak dünya çocukları için yer küre şeklinde pasta yaptı. Bursalı usta, daha önce dünyanın en uzun böreğini yapıp Guinnes rekorlar kitabına girmiş, helyum balonuna bağladığı kol böreğini gökyüzüne gönderip uzaya börek gönderen ilk Türk olmuştu.
Daha evvel 2023 metre uzunluğunda yaptığı kol böreğiyle Guinnes rekorlar kitabına adını yazdıran Bursalı börek ve pasta ustası Hasan Acar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yer küre şeklinde pasta yaptı. Bir haftada hazırlanan 60 santimetre çapındaki dünya pastası için 19 kilo şeker hamuru, 10 kilo un, 8 kilo şeker, 13 koli yumurta kullanıldı. Pasta imalinde malzemeden çok el işçiliğinin önemli olduğuna vurgu yapan Hasan Acar, “Arkadaşlarımız dünya haritasından bakıp heykeltraş gibi oya oya bu pastayı ortaya çıkardı” dedi.
Pasta üzerindeki bütün dünya ülkelerinin yer aldığını, ancak Türkiye’nin bulunduğu bölgenin boş bırakıldığını söyleyen Acar, Türkiye şeklindeki şeker hamurunu pastaya 23 Nisanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilave etmesini isteyeceklerini belirtti.
Bursalı börek ustası, daha önce uzaya ve Cambridge düşesine gönderdiği böreklerle dikkati çekmişti. Uzaya gönderdiği börek atmosfere ulaşırken, İngiliz düşese gönderdiği börek Buckingham sarayından geri dönmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<