banner359

Edirnekapı Şehitliği’nde Buruk Bayram

Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı’nda, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren şehit yakınları, gözyaşları içinde çocuklarının mezarını temizleyerek çiçekler bıraktı.Şehit...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:28
Edirnekapı Şehitliği’nde Buruk Bayram
Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı’nda, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren şehit yakınları, gözyaşları içinde çocuklarının mezarını temizleyerek çiçekler bıraktı.
Şehit aileleri bu yıl da Ramazan Bayramı’nı buruk karşıladı. Sabahın erken saatlerinde Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı girmenin hüznünü yaşadı. Yakınlarının mezarı üzerindeki çiçekleri sulayıp mezarlara çiçek bırakan aileler, gözyaşları içinde Kur’an- ı Kerim okuyarak dua etti. Büyük, küçük herkesin gözyaşı döktüğü mezarlıkta, anne ve babalar, gözyaşları içinde mezarlardaki çiçekleri değiştirdi.

“BURASI EVİMİZ GİBİ”
Ailecek buruk bir bayram geçirdiklerini belirten bir şehit yakını, “Bayram diyemeyiz ama bugün de bayramını kutlamak için geldik. Burası evimiz gibi. Hiç gitmek istemiyorum. Hep burada kalmak istiyorum. Bütün şehit yakınlarının bayramını kutlamak istiyorum, buruk ama olsun” dedi.
Bir şehit babası ise, “7 yıl oldu şehit olalı. Her zaman geliyoruz. Gönlü bizdedir. Onu unutamayız. Allah herkese sabır versin” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<