Efkan Ala: "Biz Büyük Devlet Olmaya Mecburuz"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şu an dönem başkanlığını yaptıklarını ifade ederek, "İlk 10 ülke arasına da gireceğiz. Terörü de bitirip yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki biz küçük meseleleri...

24 Ekim 2015 Cumartesi 12:52
Efkan Ala: "Biz Büyük Devlet Olmaya Mecburuz"
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şu an dönem başkanlığını yaptıklarını ifade ederek, "İlk 10 ülke arasına da gireceğiz. Terörü de bitirip yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki biz küçük meseleleri büyüterek ayrı gayrı içerisinde olmayalım. Madem ki böyle şanlı tarihimiz var biz büyük devlet olmaya mecburuz" diye konuştu.
İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği, tarafından gençlik şöleni ve aşure etkinliği gerçekleştirildi. Programda konuşan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bütün bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bizden kalkınmış, gelişmiş ve dünyanın bütün uluslararası kuruluşlarında kendi derdini problemini dile getiren büyük bir Türkiye istiyoruz. Biz küçük hesapların insanı olamayız. Yörük kardeşim Manav kardeşim hep birlikte bu memleketi şanlı tarihimizde bizden beklediği yere Allah’ın izniyle taşıyacağız. Sizin iradeniz arkamızda durduğu sürece bu memleket çok mesafe alacak. Sizin iradeniz bize yol gösterdikçe biz size layık olan hizmetleri yapacağız. Bugün Türkiye kendi tankını yapabiliyor. Hatırlarsanız Almanya tankı hibe veriyordu. İnsansız hava aracını kendimiz yapıyoruz. Mehtere layık olmak bunları gerçekleştirmektir. Kendi firkateynimizi denize indirdik. Kendi savaş gemimizi denize indirdik. Kendi helikopterimizi yaptık ve uçuyor. Biz birlik içerisinde olunca Allah’ın izniyle çok mesafe kat ederiz. Biz Osmanlı’nın torunuyuz. Osmanlı, üç kıtada 600 yıl hüküm sürmüş kendisine sorulmadan hiçbir uluslararası denklemin kurulamadığı bir büyük devlettir. Şimdi bizi yıllarca o büyük ihtişamlı tarihten koparmaya çalıştılar. Ama Allah’a şükür başaramadılar. İnanın gençlerimizin böyle bir programı yapmış olması göğsümüzü kabarttı. Gençlerimizin huşu içerisinde olması bizim en büyük kazanımımızdır. Bu şuur bizde oldukça memleketimiz çok daha kısa zamanda çok daha hızlı mesafeler alacaktır. Türkiye’ye kim kastetmeye çalışırsa çalışsın dersini alır, yerine oturur. Demokrasimizi, ekonomimizi de geliştireceğiz. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şu an dönem başkanlığını yapıyoruz. İlk 10 ülke arasına da gireceğiz. Terörü de bitirip yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki biz küçük meseleleri büyüterek ayrı gayrı içerisinde olmayalım. Madem ki böyle şanlı tarihimiz var biz büyük devlet olmaya mecburuz” dedi.
Programa sonradan katılan MHP Bursa Milletvekili Adayı Kadir Koçdemir ise, "İnsan evladı adaletin kurulduğu yerde kendi meyvesini verir. Ayırmadan kayırmadan yönetmek zorundayız. İlgiyle, sevgiyle yönetmek zorundayız. İnegöl gibi Bursa gibi olmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bütün siyasiler derneğin gençlik kolları ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<