banner359

Ekrem Dumanlı’yla Ilgili Flaş Gelişme

‘Paralel yapı’ soruşturmasını yürüten savcı Hasan Yılmaz’ın, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına yaptığı itiraz reddedildi. İtirazı değerlendiren İstanbul...

31 Aralık 2014 Çarşamba 16:58
Ekrem Dumanlı’yla Ilgili Flaş Gelişme
‘Paralel yapı’ soruşturmasını yürüten savcı Hasan Yılmaz’ın, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına yaptığı itiraz reddedildi.
İtirazı değerlendiren İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, kararının yerinde olduğuna hükmederek, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 2’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdi. Dosyayı inceleyen 2’inci Sulh Ceza Hakimliği de daha önce verilen kararı usul ve yasaya uygun bularak tutuklama talebini reddetti.
14 Aralık’ta paralel yapı iddialarına ilişkin polis ve medyaya yönelik operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasına soruşturma savcısı Hasan Yılmaz itiraz etmişti. Savcı, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirttiği itiraz dilekçesinde Dumanlı’nın tutuklanmasını talep etmişti. Savcı ayrıca, hakimlik sorgularının ardından serbest bırakılan Polis Memuru Mehmet Ali Doğan, Komiser Yardımcısı Rıfat Aslan, Polis Memuru Yakup Ergün, Polis Memuru Recep Güleç, Polis Memuru Çetin Öztürk, Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan ve Komiser Ali Cihan’ın da tutuklanmasını talep etmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<