Emine Erdoğan atla tedavi merkezini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Malatya’da bir koruyucu aileyi ziyaret etti ve daha sonra da atla tedavi merkezinde incelemelerde bulundu. Devlet gözetiminde koruyucu ailelerin himayesine...

21 Şubat 2015 Cumartesi 23:39
Emine Erdoğan atla tedavi merkezini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Malatya’da bir koruyucu aileyi ziyaret etti ve daha sonra da atla tedavi merkezinde incelemelerde bulundu.
Devlet gözetiminde koruyucu ailelerin himayesine verilen kimsesiz çocukları her fırsatta ziyaret edip, sorunlarıyla ilgilenen Emine Erdoğan, Malatya’da da bir koruyucu aileyi evinde ziyaret ederek, çocuk- aile ilişkileri hakkında bilgi aldı. Ailelerin devletle olan bu iş birliklerinin önemimi vurguladı.
Emine Erdoğan, Malatya ziyareti kapsamında Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Kısa adı TİGEM olan merkez, sertifikalı tohum üretiminden sığırcılığa kadar geniş çaplı tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunuyor. Merkezi önemli kılan bir başka yönü de, bünyesinde bulundurduğu Hipoterapi Merkezi.
Down sendromlu ve engelli çocukları atlarla rehabilite eden merkez, 2014 yılında kuruldu. Merkez’de, özel rehabilitasyon merkezlerinden gelen öğrencilere fizyoterapist, psikolog ve uzman öğretmenler eşliğinde atla terapi yapılıyor.
Ziyareti sırasında ailelerin memnuniyetini de öğrenen Emine Erdoğan, bu çalışmaların önemine değinerek, merkezin çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı, atları besleyerek bu tür kurumların çoğalması dileğini ifade etti.
İşletme, 1865 yılında “Sultansuyu Çiftlikat-ı Hümayun” adı ile kurulmuş, ordunun binek atı, keçe, yapağı gibi hayvansal ürün ihtiyaçlarını karşılama görevini Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar sürdürmüş tarihi bir mirasa sahip. Yirminci yüzyılın başlarından itibaren İngiltere ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede uygulanan atla tedavi, çocukların çevreye ait duyularının gelişmesi, göz-el koordinasyonunun sağlanması, ayır edebilme yeteneğinin kazanması açısından bedensel özürlülerin zayıf adalelerinin gelişmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de de ender uygulanan bir tedavi yöntemi olması bakımından merkezin çalışmaları önem taşıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<