banner359

Engelsiz şefler turşu kurdu

Bursa’da, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelliler, eğitim merkezinin bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri toplayarak, kışlık turşularını kendi elleriyle kurdu.‘Engelsiz şefler’ isimli program çerçevesinde,...

17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:04
Engelsiz şefler turşu kurdu
Bursa’da, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelliler, eğitim merkezinin bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri toplayarak, kışlık turşularını kendi elleriyle kurdu.
‘Engelsiz şefler’ isimli program çerçevesinde, kendileri için hazırlanan sürprizi duyunca sevinç çığlıkları atan engelliler, önce bahçedeki domates, biber ve salatalıkları topladı. Sebzelerin toplanıp yıkanmasının ardından rengarenk mutfak önlüklerini giyen engelliler, daha sonra görevli personelin nezaretinde sebzeleri turşu bidonlarına kendi elleriyle yerleştirdi. Sirke ile hazırlanan turşu suyunu da bidona ilave eden engelliler, yaz başından itibaren büyük bir titizlikle yetiştirdikleri sebzelerden yine kendi elleriyle kışlık turşularını hazırlamanın sevincini yaşadı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmelerine yardımcı olmak için kurduğumuz merkezimizde 44’ü erkek toplam 67 engelli vatandaşımız eğitim görüyor. Görevli personel ve öğretmenlerimiz onların sosyalleşmesine katkıda bulunmak için eğitimin yanında pek çok farklı faaliyetler gerçekleştiriyor. ‘Engelsiz şefler’ projesi de bunlardan birisi. OBAM’ın bahçesinde kendi yetiştirdikleri sebzelerden, yine kendi elleriyle turşu kurmanın heyecanını yaşadılar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<