banner359

Erdoğan Bu Beldede Rekor Kırdı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkarak Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Çorum’un Düvenci beldesinde aldığı oy oranıyla rekor kırdı. Merkeze bağlı Düvenci Beldesi’nde kullanılan oyların...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 18:49
Erdoğan Bu Beldede Rekor Kırdı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkarak Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Çorum’un Düvenci beldesinde aldığı oy oranıyla rekor kırdı.
Merkeze bağlı Düvenci Beldesi’nde kullanılan oyların bin 70’ini alan Erdoğan yüzde 91.2’lik oy oranı ile rakiplerine fark attı. Seçimlerde çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu 96, diğer aday Selahattin Demirtaş ise 7 oyda kaldı.
Erdoğan, ayrıca belediye başkanlığı seçimlerinin yenilendiği ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıktı. Aşdağul beldesindeki seçmenlerin yüzde 61.5’i tercihi Erdoğan’dan, yüzde 37.6’sı İhsanoğlu’ndan, yüzde 1’i ise Demirtaş’tan yana kullandı.
İlçelerin tamamında sandıktan birinci çıkan cumhurbaşkanı adayı Erdoğan son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkanlıklarını kazandığı Sungurlu, Uğurludağ, Laçin, Oğuzlar ve Mecitözü ilçelerinde en yüksek oy oranı ile tercih edilen isim Recep Tayyip Erdoğan oldu.
AK Parti’nin 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinde il genelinde aldığı oy oranı ile Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları karşılaştırıldığında, oy oranında yaklaşık 10 puanlık fark olduğu gözlendi.Son yerel seçimlerle cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları değerlendirildiğinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın merkez ve ilçelerde partisinin önüne geçti..30 Mart seçimlerinde AK Parti Çorum’da yüzde 53 oy oranına sahip olurken, Erdoğan’ın adaylığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 64 oy oranı yakalandı.
Merkez ve ilçelerinde AK Parti’nin gösterdiği adaylar ile girilen seçim sonuçları ile Erdoğan’ın adaylığında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında yüzde 10 gibi ciddi fark oluştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<