banner359

Erdoğan, Necip Fazıl’la Yaşadığı O Anıyı Anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, hiç bilinmeyen bir anısını anlattı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star Gazetesi’nin düzenlediği “Necip Fazıl Ödülleri...

02 Kasım 2014 Pazar 23:28
Erdoğan, Necip Fazıl’la Yaşadığı O Anıyı Anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, hiç bilinmeyen bir anısını anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star Gazetesi’nin düzenlediği “Necip Fazıl Ödülleri 2014”ün takdim törenine katıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek ile yaşadığı bir anıyı paylaştı. Necip Fazıl’ı tanıma hatta takdim etme bahtiyarlığına erdiğini söyleyen Erdoğan, “Artık üniversite yıllarımın en canlı dönemlerinde Üstad’a jübile yapacağız. Jübilede takdim için iki genç finale kaldı bunlardan biri bendim. Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) Cağaloğlu’ndaki salonuna gittik. Üstad ile takdimi nasıl yapacağız diye konuştuk. Nitekim diğer arkadaşım benden önce takdimini yapmaya başladı. 4 sayfa takdim hazırlamış. Üstad’ı öyle övdü, öyle övdü ki, Üstad dayanamadı, şu anda burada söylemeyeceğim, o kendisine has üslubuyla, diliyle orada bir ifade kullandı ve iş orada kesildi. Ondan sonra sıra bana geldi. Ben de şöyle avuç içi kadar bir kağıt vardı, ben de takdimi yaptım. Ve Üstad orada ’Benim takdimimi bu genç yapsın’ dedi. Ve işi bana bıraktı. Ve o jüride o jübilede takdim bu fakire kaldı. Tabii o jübile başlangıç oldu, birçok yeri Üstad ile birlikte dolaştık. Ve bu vesileyle kendisini gayet yakından tanıdım” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, PAKDİL’İ AYAKTA DİNLEDİ
Necip Fazıl Ödülleri 2014 Ödülü’ne ise Yazar Nuri Pakdil layık görüldü. Pakdil’in ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti. Sahneye davet edilen Pakdil, ödülünü almadan önce bir konuşma yaptı. Pakdil’in konuşması boyunca Erdoğan’ın Pakdil’i ayakta dinlediği görüldü. Pakdil, ardından ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Tören, ödüle layık görülen diğer isimlerin tek tek sahneye davet edilmesi ile son buldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<