banner359

Erdoğan’dan "barış" Dolu Balkon Konuşması

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasını yapıyor.İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Aziz milletim, sevgili vatandaşlarım, sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin...

10 Ağustos 2014 Pazar 23:38
Erdoğan’dan
Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasını yapıyor.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Aziz milletim, sevgili vatandaşlarım, sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin zafer gecesinde tüm kalbimle selamlıyorum.
Tarihimizde ilk kez gerçekleşen bu seçimin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. Tüm herkese teşekkür ediyorum. Oyunu kullananlara teşekkür ediyorum.
Sandığa gidip oy kullanan kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Bize hayır duası edenlere teşekkür ediyorum. Türkiye için milletin adayı için dua eden herkese teşekkür ediyorum.
Bu seçimi kazanan sadece ben değilim, bu gün milli irade kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır. Bugün sevenlerimizde kazandı sevmeyenlerimizde kazandı.
Yeni Türkiye, öncü Türkiye, büyük Türkiye kazandı. Kardeşlerim sadece Türkiye değil Bağdat, Saraybosna, Şam, Halep,Gazze, Küdüs, Üsküp’te kazanmıştır.
Bugün 77 milyon kadar aziz milletimizin dostları da kazanmıştır. Buradaki coşkusu gönüllerinde yaşayan herkese teşekkür ediyorum, selamlarımı sevgilerimi yolluyorum.
Ramazan demediniz, sıcak demediniz kapı kapı dolaştınız, milletin adamına oy istediniz, size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Aziz milletim, adaylığımız açıklandığında bunun bunu bir Fatiha olduğunu söylediniz, bugün kutlu bir açılışı idrak ediyoruz.
Bugün yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. 2002’de milleti partisinin iktidara gelmesiyle halkımızla kucaklaştık. Çankaya halkıyla bütünleşti, arada mesafe kalmad, Çankaya halkla buluştu.
Bugün tarihi bir gün bugün zorba, kibirli devlet anlayışının son kırıntılarınında ortadan kalktlığı, milleitle güçlenen devlet anlayışının zafer kazandığı gündür.
Bugünden itibaren devlet ve millet aynı istikamete bakıyor. Bizler 12 Eylül darbesinin izlerini sildik . Bugün ise 27 Mayıs izlerini sildik.
Artık yeni bir cumhurbaşkanlığı anlyışı vardır. Biz AK Parti’yi kurarken Menderes gibi yeter söz milletindir demiştik. Biz birşeyi ilave etmiştik yeter sözde milletin kararda milletin.
İşte şimdi bu söz gerçekleşti. Cumhurbaşkınını siz seçtiniz. Ülkeninin istikimetini artık halk bizzat kendisi belirlemiştir. Bu gün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. 2023 hedefi çok yakınınıza gelmiştir.
9 seçime girdik, hepsinden zaferle çıktık, oylarımız yükselerek çıktık.
Balkon konuşmalarında milletime seslendim, kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Meydanlarda ne söylediysem balkon konuşmalarında da bunları söyledim.
Bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum ki bu seçimin mağlubu yoktur.Seçimin kaybedeni yok. Statüko kaybetmiştir.
Elbette kirli siyaset bu gün ibretlik bir ders almıştır. Muhalefet politikalarını gözden geçirecektir. Bizi sevmeyenler bu seçimin kazananı değildir. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini başlatalım diyorum.
Gerilimlerini eski Türkiye’de bırakalım diyorum. Yeni anayasa dedik 326 vekilimizle anayasa uzlaşma komisyonunda 3 kişiyle temsil edilmeyi kabul ettim. Onlar 9 kişiyle temsil edildiler. Derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.
Başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik. Yanlış yaptığımızda gocunmadan yanlışımızın üzerine gittik. Milletimizin gerçekleriyle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık. Bize dayatılanların başkalarına yapılmaması için hassasiyet gösterdik. Kimsenin yaşamına müdahale etmedik. Kimliklerine bakmadık.
Bunu sözlerimizle ortaya koymadık. İcraatımızlar ortaya koyduk, samimiyetimizlen ortaya koyduk
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<