banner359

Eşi Ve Çocuklarını Kaybeden Depremzede Kadın Huzurevine Yerleştirildi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pınarbaşı Mahallesi’nde tek başına yaşayan depremzede yaşlı kadını huzurevine yerleştirdi.Bursa’dan 1999 yılında Gölcük’te yaşayan kardeşini ziyarete giden Nazife Pekcan, depremde göçük...

08 Aralık 2015 Salı 12:13
Eşi Ve Çocuklarını Kaybeden Depremzede Kadın Huzurevine Yerleştirildi
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pınarbaşı Mahallesi’nde tek başına yaşayan depremzede yaşlı kadını huzurevine yerleştirdi.
Bursa’dan 1999 yılında Gölcük’te yaşayan kardeşini ziyarete giden Nazife Pekcan, depremde göçük altında kaldı. Kardeşini ve kardeşinin eşini depremde kaybeden Pekcan, göçük altından her iki bacağı ve kolları kırılmış şekilde sağ olarak kurtarıldı. Kırılan bacaklarına ve kollarına platin takıldıktan sonra Bursa’da Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki evine, eşinin ve iki çocuğunun yanına geri dönen Pekcan’ın peşini acılar bırakmadı. Kardeşini ve kardeşinin eşinin acısını henüz atlatamamışken eşini ve bir çocuğunu trafik kazasında kaybeden Pekcan, diğer çocuğunu ise kanser hastalığından kaybedince, geliniyle tek başına kaldı. Gelininin de, oğlundan kalan evi satarak kendisini terk etmesi üzerine koca şehirde tek başına hayatına devam etmek zorunda kalan 85 yaşındaki Nazife Pekcan, Pınarbaşı Mahallesi’nde küçük bir eve yerleşti.
Komşularının yardımıyla hayata tutunmaya çalışan Pekcan’a yardım eli Osmangazi Belediyesi’nden geldi. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ‘Belediyem Benimle’ ekipleri tarafından ziyaret edilen 85 yaşındaki Nazife Pekcan, huzurevine yerleştirilmesi yönünde talepte bulundu. Yaşlı kadının talebi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iletildi. Nazife Pekcan’ın durumuna çok üzülen Başkan Dündar, yaşlı kadını evinde ziyaret etti ve huzurevine yerleştirilmesi için talimat verdi. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Nazife Pekcan, tedavi edildikten sonra huzurevine yerleştirildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “’Belediyem Benimle’ projesi ile Osmangazi’de vatandaşımızın derdini dinleyip, ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Nazife ninemiz bizden yardım talep etti. Kendisinin huzurevine yerleştirilmesini sağladık. İnşallah ömrünün kalan kısmını huzur içerisinde geçirir” dedi.
Nazife Pekcan, Başkan Dündar’a yardımları için teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<