banner359

Eski Balyoz Tutuklularından Balyozlu Sergi

Balyoz davası sanıkları olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup muvazzaf asker ve emekli subayların tutuklu bulundukları sürelerde cezaevlerinde yaptıkları resim ve ebrulardan oluşan sergi Çanakkale’de açıldı.51’inci Uluslararası...

13 Ağustos 2014 Çarşamba 10:37
Eski Balyoz Tutuklularından Balyozlu Sergi
Balyoz davası sanıkları olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup muvazzaf asker ve emekli subayların tutuklu bulundukları sürelerde cezaevlerinde yaptıkları resim ve ebrulardan oluşan sergi Çanakkale’de açıldı.
51’inci Uluslararası Troia Festivali kapsamında Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde açılan ’’Özgür Eserler’’ isimli sergide, 14 subayın cezaevinde tutuklu kaldıkları sürede yaptıkları çalışmalar yer alıyor. Vardiya Bizde Platformu’nun girişimiyle Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan sergide 35 resim, 50 ebru ile kara kalem çalışmaları bulunuyor.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılışını yaptığı sergiye; Kurmay Albay İkrami Özturan, Deniz Kurmay Albay Mehmet Örgen, Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, Balyoz Davası sanıkları subay eş ve aileleri ile davetliler katıldı.

14 KİŞİNİN 13. SERGİSİ
Sergide konuşan Kurmay Albay İkrami Özturan, “Sergimiz 3 buçuk yıl önce başladı. Kapatıldığımız cezaevlerinde resme başladık. Bu eserlerin tamamı hiç resimle uğraşmamış, eline hiç boya almamış askerlerin cezaevinde, hapishanede göz nuru emeği, hayal dünyaları, yaşam sevinçleri, özlemleri, dirençleri ve ayakta duruşlarının birer yansımasıdır. Bu sergi 14 arkadaşımızın oluşturduğu 13’üncü sergimiz. Bu sergiyi ilk olarak bir Anadolu şehrinde sizlerle paylaşıyoruz. Bu serginin burada olması bir tesadüf değil çünkü buradaki yaşam mücadelesi, barış çabası, buradaki özgürlük savaşı bizlerin tutsaklıklarında en büyük tutanağımız olmuştur. Bugüne kadar düzenlenen sergiler içerisinde bizlere en çok onur veren, gururlandıran, yaptıklarımızla övünmemize en çok imkan veren sergi bu sergi olmuştur. O yüzden Çanakkale şehri bir tesadüf değildir. Bu serginin bir özelliği de özgür kaldıktan sonra kendi eserleriyle birlikte sizlerle birlikte oldukları bir sergidir” dedi.
Sergi 16 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<