banner359

Evcilleşen kurtlar doğaya salınmayacak

Afyonkarahisar’da bir hayvansever tarafından yavru olarak bulunduktan sonra Burdur’a bağlı Karakent Köyü’ndeki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne tedavi altına alınan iki kurt, evcilleşti.Veteriner Hekim Öztürk Sarıca,...

14 Mart 2015 Cumartesi 13:06
Evcilleşen kurtlar doğaya salınmayacak
Afyonkarahisar’da bir hayvansever tarafından yavru olarak bulunduktan sonra Burdur’a bağlı Karakent Köyü’ndeki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne tedavi altına alınan iki kurt, evcilleşti.
Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, kurtları çiğ etle besledi. Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tel örgülerle çevrilmiş özel bir alanda rehabilite edilen kurtların, Veteriner Hekim Öztürk Sarıca’ya sarılarak, bir köpek gibi oynamaları dikkat çekti.
Kurtların havaların ısınmasıyla birlikte yemek istemeye başladığını ve yabanileşmediğini söyleyen Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, "Tam yabanileştiler doğaya bırakacağız derken, 10 gün önce havaların ısınmasıyla, neden olduğunu bilmediğim şekilde insanlardan yiyecek beklemeye başladılar. Halbuki önlerinde sürekli yiyecek vardı. Yanlarına yaklaştığımızda bizimle oynamaya başladılar. Neredeyse köpek gibi bizimle oynar hale geldiler. Dişi kurt da yiyecek istemeye başladı. Bu halde doğaya salınmalarının doğru olacağı kanısında değilim. Biz ne kadar onları insanlardan uzak tutmaya çalışsak da, yabanileştirmek için uğraşsak da, yanlarına hiç yaklaşmasak da, küçükken evcilleştirilmiş olmaları artık önümüzdeki süreçte çok zor yabanileşeceklerini gösteriyor" dedi.

YABANİLEŞMEDEN DOĞAYA SALINMAYACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yaptıkları gözlem sonucu kurtların yabanileşmeden doğaya salınmama kararı aldıklarını dile getiren Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, kurtlar yabanileşmezse, eğitim çalışmalarında kullanacaklarını belirtirken, kurtların insanlara düşman olmayan bir hayvan olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<