banner359

Fabrika çalışanları 6 ayda 5 ton kilo verecek

Eker, ’sağlıklı beslen ve hareketli yaşa’ projesiyle Eker Süt Fabrikası’ndaki 650 çalışana toplam 5 ton kilo verdirmeyi hedefliyor.Eker Süt Ürünleri A.Ş, Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü ’sağlıklı beslen ve hareketli...

26 Mayıs 2017 Cuma 16:03
Fabrika çalışanları 6 ayda 5 ton kilo verecek

Eker, ’sağlıklı beslen ve hareketli yaşa’ projesiyle Eker Süt Fabrikası’ndaki 650 çalışana toplam 5 ton kilo verdirmeyi hedefliyor.

Eker Süt Ürünleri A.Ş, Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü ’sağlıklı beslen ve hareketli yaşa’ kampanyasını duyurdu. 6 ay boyunca yürütülecek kampanyada Eker Fabrikası çalışanlarının 50 ton toplam ağırlığının 45 tona indirilmesi hedefleniyor. Uludağ Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve Eker yöneticilerinin yürütücülüğünü yapacağı kampanyada 650 çalışan kendilerine özel hazırlanacak diyet programına dahil edilecek. Diyet programı öncesi çalışanların boy, kilo ve yağ oranları analiz edilecek. Öte yandan beslenme programının yanında çalışanlarla kilo vermeye yardımcı egzersiz programları uygulanacak. Oturarak çalışanlar ise, oturdukları yerden yaptıkları özel hareketle projeye dahil edilecek.

Toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesi MYO Koordinatörü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Tayar, ve Eker Fabrikası Müdürü Gökhan Kiraz, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tayar, "Sağlıklı yaşamak hepimiz için önemli. Obezite çağımızın en büyük problemi. Bundan yola çıkarak ’sağlıklı beslen ve hareketli yaşa’ projesini hayata geçirmek istiyoruz. Şimdiye kadar Türkiye’de bu çapta böyle bir proje henüz yapılmadı" şeklinde konuştu.

Fabrika Müdürü Kiraz ise, "Yemek menüsündeki değişiklerle, çalışanlarımızın daha az kalori almasını hedefliyoruz. Çalışanlarımız projeyle hareketli yaşama kültürünü öğrenecek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<