Film gibi organ nakil hikayesi

Bursa’da karaciğerinde hepatit B’ye bağlı sirozun yanı sıra 5 santimetrelik tümör tespit edilen 36 yaşındaki Yücel Kanal, eşinin değerleri uymayan karaciğeri nakli için ameliyat masasına yattığı anda kadavradan karaciğer gelmesiyle...

15 Aralık 2016 Perşembe 12:57
Film gibi organ nakil hikayesi
Bursa’da karaciğerinde hepatit B’ye bağlı sirozun yanı sıra 5 santimetrelik tümör tespit edilen 36 yaşındaki Yücel Kanal, eşinin değerleri uymayan karaciğeri nakli için ameliyat masasına yattığı anda kadavradan karaciğer gelmesiyle hayata tutundu.
Bursa’da karaciğerinde hepatit B’ye bağlı sirozun yanı sıra 5 santimetrelik kanser türü kitle tespit edilen 36 yaşındaki Yücel Kanal, kısa sürede karaciğer nakli için beklemeye başladı. Kanal’ın bu zor günlerinde akrabaları imdadına yetişti. Karaciğerinden bir parçayı vermeye gönüllü oldu. Nakil ameliyatı sonrası bu tip hastalarda nadiren görülen bir durum ortaya çıktı. Karaciğeri besleyen damar tıkanıklığı sebebiyle karaciğer fonksiyonunu yitirdi. Hayata tutunması için tek şansı olan yeni bir karaciğer nakli için beklenmeye başlandı.
Yücel Kanal’ın bu zor günlerinde yanından ayrılmayan eşi Derya Kanal, kendi karaciğerini seve seve vermek istedi. Ama bu kez de karı kocanın nakil olduktan sonra küçük de olsa bir risk ortaya çıkaracak düşük oranları risk olarak gösterildi. Nakil olması gereken sürenin sonuna gelindiğinde eşi, karaciğerini vermek için ameliyat hazırlıklarına başladı. Eşi Derya Kanal ameliyat masasına yattığı sırada İstanbul’da kadavra karaciğer bağışı bulunduğu haberi geldi.
Genel Cerrahi Uzmanları Dr. Hikmet Aktaş, Dr. İmam Bakır Batı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı nakil işleminin ardından Yücel Kanal kısa süre içerisinde sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrasında duygularını ifade eden Yücel Kanal, “Ameliyattan çıktığımda eşimin bana organ verdiğini sanıyordum. Ama onu karşımda görünce büyük bir şaşkınlıkla eşime baktım ve mutlu oldum. Gözlerime inanamadım. Organ bağışlayan aileye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden bir insanın karaciğeri ile yeniden doğacağımı söyleseler rüyamda inanmazdım” diye konuştu.
Eşine son saatlerde uygun organ bulunmasını Allah’ın bir lütfu olduğunu ifade eden Derya Kanal, “İnsan kendi başına gelmeden organ bağışının önemini anlamıyor. Bu bağış olmasaydı eşim belki de hayatını kaybedecekti. Bağış sayesinde eşim ikinci baharını yaşıyor” dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Hikmet Aktaş ise, “Özellikle siroz hastalarında hepatosellüler kanser görülme riskinin çok yüksektir. Türkiye’de yeterince organ bağışı yok. Hayati riski olan hastamız, yaptığımız nakil sonrasında sağlığına kavuştu. Organ bağışı sayesinde bir hayat daha kurtuldu” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<