Fırtına Balıkçı Teknelerini Batırdı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 3 gündür devam eden fırtına, balıkçı teknelerini batırırken, ağaçlar devrildi ve binalarda hasar meydana geldi.Bandırma Limanı’nda hızı zaman zaman saatte 90 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına hayatı...

01 Ocak 2015 Perşembe 14:36
Fırtına Balıkçı Teknelerini Batırdı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 3 gündür devam eden fırtına, balıkçı teknelerini batırırken, ağaçlar devrildi ve binalarda hasar meydana geldi.
Bandırma Limanı’nda hızı zaman zaman saatte 90 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Bandırma Limanı’ndaki sahil bandı ve parklar, terk edilmiş bölgeleri andırırken, fırtına ve gece boyunca yağan yağmur balıkçı teknelerini batırdı. Limandaki balıkçı barınaklarına bağlanan tekne ve kayıkların sulara gömüldüğü görüldü. Teknelerini sık sık kontrol eden küçük balıkçılar, yapacakları bir şey olmadığını söyledi. Teknesini iskeleye bağlamaya çalışan bir balıkçı, “Fırtına çok güçlü. 2 kayığımız battı. Yapabileceğimiz bir şey yok. Tedbir almaya çalışıyoruz” dedi.
İlçe merkezi ve bazı köylerde fırtına ve yağmur sebebiyle olumsuzluklar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde ilçe merkezinin büyük kısmında elektrik kesintileri yaşanırken, bazı noktalarda elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı ev ve iş yerlerinin evlerin kiremitleri ve ısı yanıtımı kaplamaları uçarken, sahil bandındaki bir çok çay bahçesinin sandalye ve masaları devrildi, brandaları yırtıldı, çatıları hasar gördü.
Yağmur yağışının azaldığı ilçede şiddetli fırtına deniz ulaşımı durdu. İstanbul-Bandırma arasında çalışan deniz uçağı severleri de iptal edildi. Bandırma Limanı’ndaki tahmil-tahliye işlemlerine ara verildi. Yük gemilerinin limana giriş ve çıkışlarına müsaade edilmiyor. Açık denizde fırtınaya yakalanan bazı yük gemileri, Kapıdağ sahillerindeki kuytu alanlara çekildi. Sahil bandında yaşayan onlarca kedi ve köpek sığınacak yer ararken, yiyecek bulma sıkıntısı yaşıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<