Fırtına tekneleri batırdı

Tekirdağ’da 2 gün boyunca etkili olan lodos sebebiyle sahilde bağlı olan tekneler ve küçük kayıklar battı.Tekirdağ’da etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına sebebiyle sahilde bulunan tekneler ve kayıklar da zarar gördü. Sahil...

02 Şubat 2015 Pazartesi 14:02
Fırtına tekneleri batırdı
Tekirdağ’da 2 gün boyunca etkili olan lodos sebebiyle sahilde bağlı olan tekneler ve küçük kayıklar battı.
Tekirdağ’da etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına sebebiyle sahilde bulunan tekneler ve kayıklar da zarar gördü. Sahil marina alanında 6 tane tekne fırtına sebebiyle sulara gömüldü. Fırtınanın durmasıyla teknelerine ve kayıklarına ulaşan vatandaşlar suya batan teknelerini çıkarmaya çalıştı.
Teknelerinin durumunu kontrol etmek için marinaya gelen vatandaşlar, içi suyla dolan teknelerden suları boşalttı. Vatandaşlar fırtınanın en çok tekneleri etkilediğini söyledi. Marina’da teknesine dolan suları boşaltan Mehmet İlhan fırtınaya hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, "Cumartesi günü fırtına başladı. Pazar günü şiddetini arttırdı. Meteorolojiye inanarak keser diye düşündük. Rüzgarın hızını 50 kilometre olarak söylediler. Sonra 70 kilometreyi geçti ve 100 kilometreye ulaştı. Böyle olunca yelkencilerden ve kayıklardan batanlar zarar görenler oldu. Kayığının başına gelenler vinçle çıkardı. Ne yazık ki 6 tane teknemiz suya battı. Bu 5 yılda bir olan şiddetli fırtına. Limanlarda kusurların olması, mühendislik hataları hasarın büyümesini arttırıyor. Biz yine ucuz atlattık. İstanbul ve İzmit’de zararın daha fazla olduğu söyleniyor. Hasar yine de büyük" dedi.
Marina’da batan bazı kayıklara denizin bulanık olması sebebiyle henüz müdahale edilmedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<