banner359

“fişlemeleri İtiraf Etti” Iddilarına Yalanlama

Maliye Bakanlığı, bazı gazetelerde “Fişlemeleri İtiraf Etti” başlığı ile verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bugün Gazetesi ve Taraf Gazetesi’nin “Fişlemeleri...

09 Eylül 2014 Salı 10:58
“fişlemeleri İtiraf Etti” Iddilarına Yalanlama
Maliye Bakanlığı, bazı gazetelerde “Fişlemeleri İtiraf Etti” başlığı ile verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bugün Gazetesi ve Taraf Gazetesi’nin “Fişlemeleri İtiraf Etti” başlığı ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP Milletvekili Ensar Öğüt’ün soru önergesine verdiği cevabı iki gündür çarpıtma gayreti içerisinde olduğunu bildirdi. Açıklamada, söz konusu önergeye verilen cevapta denetimlerin kanunun öngördüğü çerçevede mükellef ayrımı yapılmaksızın, tamamen objektif kriterlerle yapıldığı vurgusunun oldukça açık olduğu belirtildi. Açıklamada, bu ilgili gazetelerin defalarca şirketlerin fişlendiği iddialarında bulunduğunu ve bu iddiaların gerek Maliye Bakanlığı tarafından yazılı, gerek Maliye Bakanı Şimşek tarafından sözlü olmak suretiyle net bir şekilde yalanlandığı kaydedildi. Açıklamada, gazetelerin soru önergelerine verilen cevapları bilinçli bir şekilde bir maksat doğrultusunda yalan yanlış iddialarla çarpıtarak, kamuoyunu özellikle yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olduklarının görüldüğü ifade edildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<