banner359

Gazze’ye Yardım Uçakları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, "Gazze’ye gönderilen gıda yardımı uçağının 68.5 tonluk kapasitesinin tamamı doldu" dedi. 7 Temmuz’dan bu yana İsrail saldırıları ile zor durumda bulunan Gazze’ye Türkiye’nin...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 19:53
Gazze’ye Yardım Uçakları
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, "Gazze’ye gönderilen gıda yardımı uçağının 68.5 tonluk kapasitesinin tamamı doldu" dedi.
7 Temmuz’dan bu yana İsrail saldırıları ile zor durumda bulunan Gazze’ye Türkiye’nin girişimleri ile insani yardım koridoru açıldı. Türkiye-Gazze arasında açılan hava koridoru ile Gazzelilere 11 bin koliden oluşan insani yardım gönderilecek. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan ilk gıda yardımı uçağı İsrail Başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanına inecek. Gıda yardımları Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri işbirliğiyle Gazzelilere dağıtılacak.
AFAD Başkanı Fuat Oktay, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen programla Gazze’ye gönderilen gıda yardımlarına ilişkin açıklama yaptı. Oktay, bugün sabah Gazze’den yararlıların Ankara’ya getirilmesiyle başlayan insani yardım konusunun ikinci ayağının ise hava koridorunun açılması olduğunu belirtti.
Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, etnik yapı, mezhep hiçbir farklılık gözetmeden tüm insanların acılarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Oktay, "AFAD olarak Türkiye’nin ortak gücü olarak hareket ediyoruz" dedi.
Türkiye’den Gazze’ye gönderilen gıda yardımı uçağının 68.5 tonluk kapasitesinin tamamının doldurulduğuna işaret eden Oktay, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Irak ile birlikte Gazze’ye yaptığı yardımla birlikte yaklaşık 700 kolilik yardım bu uçakla gidiyor. AFAD olarak 2 bin 500 gıda kolilik yardımımız var. Toplam 68.5 ton yardımı Ben Gurion Havalimanı’na gönderiyoruz. Birleşmiş Milletlerle birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
15-17 Ağustos’ta gıda yardımlarının devamı geleceğini belirten Oktay, "2-3 uçağımız daha var. Yaklaşık 11 bin gıda kolisini eriştiriyoruz. Tabi bu yaralara sadece bir merhem. Umarım sorun çözülür ve bu yardımları göndermeye gerek kalmaz. Ancak şu anda ciddi bir yardım ihtiyacı var" dedi.
Oktay, Başbakanlık AFAD olarak, 30 Ağustos ve 16 Kasım tarihleri arasında 5 ayrı yapacağı seviyatla 15 bin tonluk unu Gazze’ye ulaştıracaklarını açıkladı.

İKİNCİ SEVKİYAT GEMİ İLE YAPILACAK
Yardım Kolileri, ton balığı, kavurma et, barbunya, pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi, ve süt tozu gibi hemen tüketilebilir konserve gıdalardan oluşuyor. TOBB tarafından karşılanan bin gıda kolisinde ise, yağ, pirinç, zeytin, tahin helva, un, şeker, konserve ve makarna gibi gıdalar bulunuyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<