banner359

Gedelek’te 6. Turşu Festivali

Bu Yıl Altıncısı Düzenlenen Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, Gedelek Pınarbaşı Piknik Alanında Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi. Festivalde Renkli Görüntüler Yaşandı.

01 Eylül 2019 Pazar 15:53
Gedelek’te 6. Turşu Festivali

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 6.’sı düzenlenen Gedelek Turşu Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Orhangazi Gedelek Turşu Festivalinin altıncısı bu yıl yine yoğun katılım ve renkli görüntülerle yapıldı. Cumartesi günü başlayan festivale TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Özer Matlı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçe protokolü ve diğer davetliler katıldı.

Festival Gedelek Meydanı’ndan Pınarbaşı piknik alanına kadar tarihi mehteran ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter konseri ve halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından ise festivalin açılışı yapıldıktan sonra davetliler, turşu stantlarını gezdiler. Karagöz-Hacivat gösterileri, sihirbaz gösterisi, yerel sanatçılar konseri ile birlikte ilk günkü program tamamlandı. İlk gün programlarında stant yarışması, turşuya yakışan yemekler yarışması ve foto maraton yarışmaları da düzenlendi. Festivalin ikinci gününde ise çocuklar için renkli gösteriler, yerel sanatçılar konserleri yer aldı. Festival pop müzik sanatçısı Vedat Bilir konseri ile tamamlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<