Gemlik Gübre’de grev

Bursa’nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren gübre fabrikasında grev başladı.Gemlik Gübre’de çalışan 335 sendikalı işçi, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah greve başladı. Grevin ilk gününde...

22 Ağustos 2016 Pazartesi 14:53
Gemlik Gübre’de grev
Bursa’nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren gübre fabrikasında grev başladı.
Gemlik Gübre’de çalışan 335 sendikalı işçi, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah greve başladı. Grevin ilk gününde işçilere destek vermek için Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar da fabrika önüne geldi.
Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, "Bizler işçilerimizin insani haklarını istedik. Hak etmediğimiz hiçbir şeyi talep etmedik. Zam oranlarının bugünün hayat şartlarına uygun seviyeye gelmesini istedik. Pek çok fedakârlık da yaptık, ama işveren ısrarla anlaşmaya yanaşmadı. Günün zor şartlarında işverenden biraz anlayış bekledik. 60 günlük eylem sürecimizin sonunda greve çıkacağımızı söylemiştik. 22 Ağustos son tarihti. Bu sabah 08.00 vardiyası ile greve başlamış durumdayız. Bizleri kimse yolumuzdan döndüremez” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<