Gölete Düşen Karacayı Akut Kurtardı

Rize’nin Hemşin ilçesinde yapay gölete düşen 3 yaşındaki karaca AKUT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kurtarıldı. İlginç kurtarma operasyonu Rize’nin Hemşin ilçesinde gerçekleşti. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık...

01 Kasım 2014 Cumartesi 16:24
Gölete Düşen Karacayı Akut Kurtardı
Rize’nin Hemşin ilçesinde yapay gölete düşen 3 yaşındaki karaca AKUT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kurtarıldı.
İlginç kurtarma operasyonu Rize’nin Hemşin ilçesinde gerçekleşti. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık 20 metre derinlikteki gölete 3 yaşında olduğu tespit edilen bir karaca düştü. Vatandaşlar Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verirken, AKUT’tan da yardım istendi. Olay yerine giden 6 kişilik AKUT ekibi bot yardımı ile karacaya ulaşmayı başardı. Kurtarma operasyonu sırasında ekip akıntıya kapılmamak için içerisinde bulundukları botu ağaca bağlamak zorunda kaldı. Yaklaşık 5 saat akıntıda mahsur kalan karaca bitkin bir vaziyette yarım saat süren başarılı bir kurtarma operasyonu ile bulunduğu yerden alınarak Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
AKUT gönüllüsü Şahin Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “Milli Parklardan ihbar aldık. Olay yerine gittiğimizde karacayı bot ile kurtarmaya karar verdik. Yaklaşık yarım saat süren bir çalışma ile hayvanı kurtarmayı başardık” dedi. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen hayvanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<