banner359

Güçlü alt yapı ile su sıkıntısı yaşanmayacak

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÖRÜKLE KAMPÜSÜ, ÜRÜNLÜ MAHALLESİ VE SON YILLARDA YAPILAŞMANIN GİDEREK ARTTIĞI KAYAPA HASANAĞA MAHALLELERİNİN SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK ALT YAPI ÇALIŞMASINI TAMAMLADI.

18 Eylül 2020 Cuma 16:07
Güçlü alt yapı ile su sıkıntısı yaşanmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, Ürünlü Mahallesi ve son yıllarda yapılaşmanın giderek arttığı Kayapa Hasanağa mahallelerinin su ihtiyacını karşılayacak alt yapı çalışmasını tamamladı.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, alt yapı yatırımlarından da taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ marifetiyle yapılan yatırımlarla sağlıklı içme suyuna erişimin önündeki tüm engelleri kaldırıyor. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, Ürünlü Mahallesi ve son yıllarda yapılaşmanın giderek arttığı Kayapa Hasanağa Mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapılan Nilüfer, Mudanya ve Karacabey ilçelerinin bazı mahallelerinde kesintiye yol açan çalışma belirtilen süreden önce tamamlanarak, kesinti yapılan mahallelere su verildi.

BUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından İzmir yolu ve civarında ana isâle hattında 3 ayrı noktada geceden çalışmalar aralıksız devam etti. Nilüfer İlçesi Kayapa - Hasanağa mahallelerinde imara açılmış bölgedeki yapılaşmanın içme suyu ihtiyacının giderilebilmesi için İzmir Yolu kıyısında mevcut olan 1200 çaplı çelik hatta bağlantı çalışması yapıldı. Çalışma ile aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Görükle kampus alanında yapılan öğrenci yurtlarının su ihtiyacı karşılanırken, Ürünlü Mahallesinde son dönemlerde yaşanan kuraklıkla meydana gelen içme suyu sıkıntısını giderebilmek için açılmış olan derin kuyuların da bağlantısı yapılmış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<