Hayallerindeki Bursa’yı resimlere yansıttılar

Nilüfer Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bir Hayaldir Bursa” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.Nilüfer Belediyesi’nin 1997 yılından bu yana İlçe Milli Eğitim...

01 Mart 2018 Perşembe 14:20
Hayallerindeki Bursa’yı resimlere yansıttılar

Nilüfer Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bir Hayaldir Bursa” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi’nin 1997 yılından bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğrencileri hem resim sanatına teşvik etmek, hem de çevreye karşı hassasiyetleri arttırmak için düzenlediği resim yarışması bu yıl da ilgi gördü. Her yıl farklı temalarla, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Bir Hayaldir Bursa” olarak belirlendi.

25 okuldan 217 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenler Konak Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllendirildi. Yarışmaya katılarak yeteneklerini sergileyen öğrencileri kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 21 yıldır devam eden yarışmada emeği geçenlere de teşekkür etti. Hayal ve hedeflerin birleştiğinde başarının mutlaka geleceğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bizim bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, geleceğimizi oluşturan çocuklar ve gençlerle, kentimiz üzerine birlikte düşünmek. Böylelikle, yeşil, mutlu ve yaşanabilir bir kentin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Ben, kendi hayatımdan çok iyi biliyorum ki, hayâl etmek, bir şeyin gerçekleşmesi için ilk ve en önemli şarttır. Sizlerin hayâl ettiklerinizi çok önemsiyorum. Benim çocuklar ve gençlerle de ilgili hayâlim var. Her çocuğun bir müzik aleti çalması, spor dalıyla veya güzel sanatlarla uğraşmasını istiyorum” dedi.

banner380

Bu yıl yarışmaya ilginin çok yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Bu yıl, gösterdiğiniz ilgi gerçekten bizleri çok onurlandırdı.

Geçen yıl, 15 okuldan 54 resimle katılım söz konusuydu. Bu yıl ise, tam 25 okuldan, 217 resim yarışmaya katıldı. Bu yıl resimlerin büyük bölümünde yüksek katlar ve toplu konutların Bursa’ya verdiği zararın yansıtıldığını gördüm. Bu da kentsel dönüşümde yapılan yanlışları bir kez daha gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. 217 resmin yer aldığı sergi 8 Mart’a kadar Konak Kültürevi’nde açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<