Hayırseverler çocukların bayram hayallerini yerine getirdi

HAYIR SEVERLER ÇOCUKLARIN BAYRAM HAYALLERİNİ YERİNE GETİRDİ

24 Mayıs 2020 Pazar 09:17
Hayırseverler çocukların bayram hayallerini yerine getirdi

Bursalı hayırseverler Telafer’den gelen Türkmen çocuklarını bayram günü sevindirdi. Hayırseverler durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına "bayram sabahı ne yemek istersiniz" diye sorup, isteklerini yerine getirdi. Bayram kahvaltısında Türkmen çocukların sucuklu yumurta hayali gerçekleşmiş oldu.

banner380

Irak’ın Kerkük Telafer bölgesinden 2015 yılında terör örgütlerinin zulmünden kaçarak Bursa’ya yerleşen Türkmen ailelerin çocukları Bursa’daki hayırseverlere bayram sabahı sofralarında bulunmasını istediği yiyecekleri yazarak gönderdi. Çocukların bayram sabahı yemek istediği yiyecekleri temin eden hayırseverler Bursa Irak Türkmenleri Derneği vasıtasıyla çocukların isteklerini tek tek evlerine kadar ulaştırdı. Çocuklar istedikleri yiyeceklere ulaşınca büyük bir mutluluk yaşadı.

Projede öncülük eden Doktor Hüseyin Hüsnü Serdar, "2015 yılında Kerkük Telafer bölgesinden gelen ailelerin çocuklarına ’bayram sabahında ne yemek istersiniz’ diye sorduk. Çocukların isteklerini Bursalı hayırseverler hemen yerine getirdi. Biz de çocukların isteklerini tek tek evlerine kadar götürüp onların sevinçlerine ortak olduk" dedi.

Bursa’nın Türkmenlere sahip çıktığını ifade eden Bursa Irak Türkmenleri Dernek Başkanı İhsan Abdulkadir ise, "Bursa halkına çok teşekkür ediyoruz. Bursa bizimle ekmeğini paylaştı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<