banner359

Hedef Facianın Yaşandığı Yer

Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri, 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının meydana geldiği ocakta incelemelerde bulunmak üzere Soma’ya geldi. AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığında gelen komisyon, bilirkişi...

30 Ekim 2014 Perşembe 13:32
Hedef Facianın Yaşandığı Yer
Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri, 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının meydana geldiği ocakta incelemelerde bulunmak üzere Soma’ya geldi.
AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığında gelen komisyon, bilirkişi heyetinin giremediği maden faciasının yaşandığı olayın tam meydana geldiği yere gitmeye çalışacak. İlk olarak Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait Ege Linyitleri İşletmesi Sosyal Tesisleri’ne gelen komisyon üyeleri, burada kıyafetlerini değiştirerek brifing aldı. Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, "Komisyonumuzun Soma’ya 3’üncü gelişi. Maden ocağında teknik bir ziyaret yapacağız. Bazı işçi kardeşlerimiz bizlere sıkıntıların dile getirdi. O sıkıntıları Ankara’da masaya yatıracağız. Maden ocağına girdiğimizde görüntüler alacağız fotoğraflar çekeceğiz. Yerinde inceleme yaparak almış olduğumuz görüntü ve fotoğrafları Ankara’da değerlendireceğiz daha sonra kapsamlı bir basın toplantısı yapacağız. Maden ocağında uzun bir yol gideceğiz. Belli bir kısmını sürünerek, bir kısmını eğilerek geçeceğiz. İşçi kardeşlerimiz maden ocağında ne yaşıyorsa bizde orada yaşayacağız. Sonuçta bugüne kadar aldığımız ifadeler dinlediğimiz işçilerimizin bizlere vermiş olduğu bilgiler çerçevesinde burada kayıt altına aldığımız görüntüler ile bütünleştirmek istiyoruz. Sonuç olarak da bir kanaate varacağız" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<