banner359

İHH Heyeti Suriye’de İncelemelerde Bulundu

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Fikret Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Suriye’nin Azez bölgesinde incelemelerde bulundu.İnegöl heyeti, Suriye seyahati öncesi savaş mağdurlarına bir TIR un gönderdi. İnegöl İHH Başkanı...

20 Ekim 2015 Salı 11:35
İHH Heyeti Suriye’de İncelemelerde Bulundu
İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Fikret Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Suriye’nin Azez bölgesinde incelemelerde bulundu.
İnegöl heyeti, Suriye seyahati öncesi savaş mağdurlarına bir TIR un gönderdi. İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, incelemelerine Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İHH’nın yapmış olduğu üç yetimhaneyi ziyaret ederek başladı. Heyet, Kilis’ten sonra sınırı geçerek, Suriye’nin Azez bölgesinde incelemelerde bulundu. Suriye sınırında İHH’nın yaptırmış olduğu Şemmarin, Sicco ve İman kamplarında incelemelerde bulunan heyet, yetkililerden bilgi aldı.
İHH Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı, “İHH, Suriye’de acil yardım, barınma, sağlık ve eğitim alanlarında çalışmalar yaparken, mültecilerin sorunlarına uzun soluklu çözümler üretmek için de kalıcı projeler gerçekleştirmektedir. Özellikle kamplarda prefabrik okullar inşa eden İHH, Suriyeli çocukların eğitim aldığı toplam 59 okula destek olmaktadır. Türkiye içerisindeki mülteci kamplarında toplam yedi prefabrik yetimhane kuran İHH, yetimhane ve okul çalışmalarına ilaveten muhtelif bölgelerde ekmek ve un üretimi yapan fırın ve değirmenler işletmektedir. İHH’nın kurduğu 40 fırın ve 12 değirmen 24 saat hizmet vermektedir. Bu fırınlardan sadece bir tanesi günlük 100 bin ekmek üretip dağıtmaktadır. Ayrıca temiz suya erişimin zor olduğu yerlerde 13 su kuyusu açan İHH, kurduğu 19 merkezi mutfakta mülteci ve muhacir Suriyelilere sıcak yemek dağıtımı yapmakta. İHH sadece bir yardım kuruluşu değil, gerek Suriye, gerekse 136 farklı ülke ve bölgede birçok farklı alanda hizmetler veriyor. Balık yemekten çok balık tutmayı öğretmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra insan diplomasisini çok iyi kullanıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<