banner359

İki Kardeş Yan Yana Defnedildi

Siirt’te bulunan Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla 5 kişinin ölümü ve 1 kişinin de kaybolmasına neden olan olayda, hayatını kaybeden Ahmet Tente ile Fikret Tente adlı kardeşler yan yana defnedildi.Yapılan...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:26
İki Kardeş Yan Yana Defnedildi
Siirt’te bulunan Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla 5 kişinin ölümü ve 1 kişinin de kaybolmasına neden olan olayda, hayatını kaybeden Ahmet Tente ile Fikret Tente adlı kardeşler yan yana defnedildi.
Yapılan otopsinin ardından Siirt Devlet Hastanesi morgundan alınan Ahmet Tente ile Fikret Tente’nin cenazeleri Siirt Sancaklar Çarşı Camisi’ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas ve vatandaşların katılmasıyla kılınan kılınan cenaze namazının ardından iki kardeşin tabutları tekbirler eşliğinde ambulansa bindirilerek Şeyh Süleyman Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kardeşlerin cenaze töreninin ardından, beraberindeki heyetle Siirt Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaralı bulunan Osman Güneş’i ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Siirt Valisi Tutulmaz, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Sirenlerin çalınmadan baraj suyu kapaklarının açıldığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Vali Tutulmaz, "Şu anda adli ve idari soruşturma başlatıldı. Sirenlerin çalıştığı ve bu konuda duyduklarını söyleyen de var, herhangi bir siren duymadıklarını söyleyen vatandaşlar da var. Adli ve idari soruşturmanın sonunda bunlar belli olacak" dedi.
"Su kapaklarının açılması için önceden kamuoyuna veya yerel basına bir duyuru yapılması gerekmez miydi?" soruya ise Vali Tutulmaz, "Bu baraj yeni faaliyete geçmiş bir baraj değil. 2 yıldır faaliyetlerini devam ettiriyor, 2 yıldır teamül oluşmuş, siren sesiyle vatandaşlarını uyarıyor. Dünkü elim olayla ilgili soruşturma açıldığı için herhangi bir şey demek doğru değil" diye cevap verdi.
Yaralı vatandaşların durumu hakkında da bilgi veren Vali Tutulmaz, 6 vatandaşın 4’ünün taburcu edildiğini, diğer vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavi altında tutulduğunu söyledi. 40’a yakın dalgıçla arama kurtarma çalışmalarının yapıldığını anlatan Vali Tutulmaz, helikopterle de zaman zaman hava destekli arama ve kurtarma çalışmaları yapıldığını sözlerine ekledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<