İlker Başbuğ: F.bahçe Taraftarı...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Şike davasında Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluş Fenerbahçe taraftarlarının yazdığı tarihten ders çıkarmalı. Birçok kurum ve kuruluş onlardan geride...

30 Aralık 2014 Salı 10:55
İlker Başbuğ: F.bahçe Taraftarı...
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Şike davasında Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluş Fenerbahçe taraftarlarının yazdığı tarihten ders çıkarmalı. Birçok kurum ve kuruluş onlardan geride kaldı" dedi.
İlker Başbuğ, CNN Türk ekranlarında yayınlanan ‘Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge’ programına konuk oldu. Başbuğ, Balyoz Davası, Fenerbahçe şike davası ve kendisinin tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

DURSUN ÇİÇEK’İN PARMAK İZİ YOK
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Balyoz Davası kapsamında tutuklanan Albay Dursun Çiçek ile ilgili çok tartışılan "ıslak imza" hakkında konuştu. Başbuğ, evraklarda Dursun Çiçek’in parmak izine rastlanmadığını belirterek “Dursun Çiçek eldiven giymiş. Eldiven giymese parmak izleri evrak üzerine düşer. Bu sayfada 14 kişiye ait parmak izi var. Dursun Çiçek’in parmak izine rastlanmıyor. Ben mahkemede bu 14 kişinin bulunmasını istedim.” Dedi.

FENERBAHÇE TARAFTARI TARİH YAZDI
Şike davasında Fenerbahçe taraftarının tarih yazdığını ifade eden Başbuğ, “Fenerbahçe’nin şike davası beni diğer olaylar kadar ilgilendiriyor. Ama yeri gelmişken şunu ifade edeyim şike davasında Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Bunun altını çizmemiz lazım. Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluş Fenerbahçe taraftarlarının yazdığı tarihten ders çıkarmalı. Birçok kurum ve kuruluş onlardan geride kaldı. Ben Fenerbahçe taraftarıyım, ben taraftar olmaktan onur duydum” şeklinde konuştu.

ÖZEL BİR KAYNAK BANA TUTUKLANACAĞIMI SÖYLEDİ
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Ergenekon Davası kapsamında tutuklanacağını ‘özel bir kaynaktan’ haber aldığını söyledi. Başbuğ yaşadığı o anları böyle anlattı:
"5 Ocak günü Beşiktaş’taki adliyeye şüpheli olarak ifade vermek üzere gittik. Tutuklanacağımı bekliyordum. Çünkü 27 Aralık 2011 Çarşamba günü bana özel bir yerden haber geldi. ‘Siz yakın bir zamanda Ergenekon Davası nedeniyle tutuklanacaksınız’denildi. Bu kanaldan gelen bilgiler genellikle doğru çıkar. Mayıs 2011’de Bilgin Balanlı tutuklandı. O benim emrimde çalışan çok değerli bir silah arkadaşımdır. Bilgin Balanlı, hava kuvvetleri komutanı olacaktı ancak o görev elinden alındı. Balanlı tutuklandıktan sonra bende tutuklanacağımı anladım."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<