banner359

İnegöl’ün Yıldızlarına Ödül Yağdı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) kuruluşunun 125. yılında, İnegöl ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı koyan oda üyeleri, dün akşam düzenlenen “İnegöl’ün Yıldızları 2015 Ödül Töreni” ile ödüllendirildi.İTSO konferans...

07 Ocak 2016 Perşembe 21:31
İnegöl’ün Yıldızlarına Ödül Yağdı
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) kuruluşunun 125. yılında, İnegöl ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı koyan oda üyeleri, dün akşam düzenlenen “İnegöl’ün Yıldızları 2015 Ödül Töreni” ile ödüllendirildi.
İTSO konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, sanayici ve işadamları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İnegöl ile ilgili kısa bir tanıtım film gösteriminde bulunuldu.
“İL KIVAMINDA BİR İLÇE”
İnegöl’de olmaktan mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “125. yılınızı kutluyorum. İnegöl sanayi şehridir. Metin Başkanımız taleplerinde haklılar. Bu kadar özelliği olan ilçelerimiz var. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. İl kıvamında bir ilçe. Sanayinin ne kadar meşakkatli olduğunu kendim biliyorum. Takdire şayan çalışmalar yapıyorsunuz. Helalinden kazanmak ve servetin kişiye ait olmadığı bir şeyi, dönemler itibariyle akan bir şey olduğunu değerlendirmeliyiz. Eldeki imkanlar olumlu kullanılmalıdır. Başka insanların menfaatine kullanılması adına sanayicilik en doğru çıkış adresidir. Diğerleri kendini aldatmaktır, biriktirmektir. Ne kendine, ne de başkasına fayda sağlamadan dünyayı terk etmektir. İnsanlara en faydalı olanlar imkanlarını diğer insanlara açanlardır. Sanayiciliğin artması en doğru adrestir. Zor bir coğrafyadayız. Avrupalı dostlar geliyorlar, öyle şeyler konuşuyorlar ki sanki bizim sağımızda Belçika, güneyimizde Almanya var. Bizim yaşadığımız coğrafyayla bizi değerlendirmeliler. Demokrasi konusunda, sosyal devlet olma konusunda verdiğimiz mücadeleyi bu coğrafya koşullarında, bu imkanlar dahilinde değerlendirmeliler. Ama onlar kurallar çerçevesinde değerlendiriyorlar. Türkiye’nin önüne geçmişten faturalar koyuyorlar. Suriye’ye, Irak’a, İran’a, Suudi Arabistan’a, Mısır’a, Yemen’e, Rusya’ya, Ukrayna’ya bakıp çevremizde olup bitenleri bütün içerisinde değerlendirin. Böylece nasıl bir coğrafyada yaşadığımız konusunda rahat bir şekilde hak vereceklerdir” dedi.
“TÜRKİYE’NİN EN ESKİ ODALARINDAN BİR TANESİYİZ”
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, “İnegöl’ün gurur tablolarından bir tanesi daha oluşuyor. Bu yıl bizim kuruluşumuzun 125. yıldönümüdür. Türkiye’nin en eski odalarından bir tanesiyiz. 1890 yılında kurulan ve bölge ekonomisine çok büyük katkı koyan bir odanın mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. İnegöl’ün tanıtım filmini gördükten sonra İnegöl ekonomisi hakkında söyleyecek fazla bir şey kalmadı. 2023 hedeflerimiz içerisinde İnegöl’ü mobilyada Türkiye’nin başkenti yapmak ve 2023’te 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma hedefimiz var. 2015 yılı seçimlerle geçen bir yıl oldu. TOBB Başkanım, ‘Türkiye’nin önünün açılması için yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, genel seçimleri aştıktan sonra Ortadoğu ve Güneydoğu Anadolu’daki jeopolitik durumları da aştıktan sonra Türkiye’nin önü açılacak ve Türkiye’yi kimse tutamayacak’ demişti. O günlere geldik. 2016 yılında Türkiye’nin önü açılacak ve 2023 hedeflerine koşar adımlarla ilerleyeceğiz. Biz iş dünyasının, işadamlarının geçmişte sorunları vardı. Bugün de var, gelecekte de olacak ama hep birlikte el ele ortak aklı ortaya koyarak bu sorunları aşacağız” dedi.
“SANAYİCİNİN SIKINTILARI VAR”
Bir anısından bahseden Anıl, “Sani Konukoğlu, ‘Sanayici çocuk gibidir ağlayarak büyür’ demişti. Bunun ne kadar doğru olduğunu zamanla gördüm. Önemli olan birlik beraberlikle ortak aklı ortaya koymak ve sorunların üstesinden gelmektir. İnegöl insanı, yatırımcısı, işadamı yeni tasarımların peşinde koşan ve yeni tasarımlar oluşturmaya uğraşan arkadaşlardır. Yeni icatlar çıkarıyorlar. Fakat bu icatlar 1 hafta sonra taklit ediliyor ve mucit arkadaşlarımız taklit edilen eserlerini görünce yeni tasarımlardan vazgeçiyorlar. Marka konusunda yapılan yasal düzenlemelerde sıkıntımız yok ama patent ve tasarım konusunda kanuni boşluklardan ve caydırıcı olmayan cezalardan faydalanan kopyacılar tasarımcıların önünde büyük engel. Bunların ortadan kalkması konusunda Sanayi Mülkiyet Kanunu’nun caydırıcı şekilde oluşmasını istiyoruz. Ülkenin tek vergi dairesi uygulamasına geçmesi de bize sıkıntı veriyor. Bu verimlilik açısından faydalı olur ama İnegöl gibi büyük, sanayileşen, yatırımlarını artıran il konumundaki devasa yerlerde vergi dairesi uygulamaları Bursa’da yapılırsa sanayici ve işadamı arkadaşlarımız sıkıntıya girer. Maliyet hesabı yaparken kıdem tazminatlarını hesap etmiyoruz ama bu nedenle bazı arkadaşlarımızın işleri bozulacak duruma dahi geliyor. Bize uygulanan damga vergileri var. Bu damga vergilerinin kaldırılması konusunda taleplerimiz var. Girdilerin KDV’li olup, çıktıları düşük KDV’li olan işyerlerinde devasa KDV alacakları oluşuyor. Bunların vergi dairelerinden geri dönüşü çok sıkıntılı. KDV alacaklılarının hızlı şekilde alacaklılara geri dönmesi açısından çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” diye konuştu.
“İSTASYON İSTİYORUZ”
İnegöl’ün dört gözle beklediği projelerin olduğunu ifade eden Anıl, “Bunların en büyük takipçisi Hüseyin Şahin’dir. En büyük beklentilerimizden bir tanesi hızlı tren, bir tanesi de otoban. İnegöl’e veya Yenişehir’e yakın olması hiç önemli değil, önemli olan İnegöl ve Yenişehir’e hizmet vermesi. Hızlı trenin bu 2 ilçe arasında istasyonu olmazsa katma değeri olmaz. O yüzden bu projede İnegöl ve Yenişehir arasında bir istasyon olmasını talep ediyorum” dedi.
“ÇELİK, BİZİM BAKANIMIZ”
“Sayın Bakanımız hangi ilden seçilirse seçilsin bizim Bakanımız” diyen Metin Anıl, “Hangi konuda gidilirse gidilsin, hızlı ve ivedi bir şekilde hallediyor. Temposunu çok iyi biliyorum, çok çalışkan bir Bakanımız var. Kendisiyle iftihar ediyoruz. Bakanımız güzel çalışmalarından dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Bu Türkiye için bir şanstır. Avrupa ve ileri teknolojili ülkelerle rekabet edebilmemiz için bir seri reformlar lazım. Bu reformların bir sürü başlığı var ama en önemli 2 başlığı var. Bunu başarabilecek bakan olarak Sayın Bakanımız Faruk Çelik’i görüyorum. Parçalanmış tarım arazileri Türkiye’de tarımın verimliliğini yerle bir ediyor. Türkiye’nin kullanılabilir tarım arazilerinin yüzde 20’si sınır. Bakanlık daha hızlı çalışmalı. Türkiye’de milyonlarca dönüm hazine arazisi bomboş. Hayvancılığın geliştirilmesi adına bu tarım arazilerinin besici ve hayvancılık yapacak arkadaşlarımıza kiralanmasını veya verilmesini talep ediyoruz. TOBB Başkanımıza İnegöl’ün sıkıntıları adına ne zaman başvurduysak yanımızda oldu. Çok çalışkan ve hiper aktif bir yapıya sahip. Kendisinden randevu istedim, Pazar günü gece 02.00’a randevu verdiler. Oraya gittiğimizde benden başka bekleyen arkadaşlar da vardı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu akşam burada ödül alacak olan ve ayriyeten programa katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“ŞANLIURFA BAKANINA SAHİP ÇIKIYOR”
Şanlıurfalıların Çelik’e sahip çıkıp, yakın ilgi gösterdiklerini söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun esprileri salondaki konukları güldürdü. Hisarcıklıoğlu, “Odalar ve Borsalarımız ile birlikte Şanlıurfa’da ortak toplantı yaptık, Şanlıurfalılar Bakanımızı sahiplenmiş, onu Şanlıurfa’nın yerlisi diye tanıtıyorlar. Bence Bursalıların Çelik’i, Urfalılara kaptırmamak adına mesaj vermesi gerekiyor” dedi.
“İNEGÖL’ÜN BÜTÜN FİRMALARI YILDIZ”
Faruk Çelik’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasının Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Reformlar yapılması gerekiyor. Bakanımızın müthiş bir uzlaşmacı kişiliği var. Normalde siyasetçiler böl-parçala-yönet yaparlar. İşadamı ile sendikacı dost olursa siyaset sıkıntıda olur ama kendi özgüveni olduğu için sendikalarla işvereni dost yaptı. 1980 öncesi işveren-işçi birbirine düşman kavramını yıkan kişi Faruk Çelik’tir. Ben İnegöl’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisiyle gurur duyuyorum. Valimiz müthiş aktif bir insan. Bulunduğu diğer yerlerde de kendisiyle beraber oldum. Vekilimiz de çok çalışkan bir isim. İnegöl’de yaptığım tüm programlara katılım gösterdi. Kaymakamımız Türkiye’nin birçok yerinde görev yapmış. Belediye Başkanımız ile ikinci görüşmemiz. Mobilya sektöründen olduğu için İnegöl’e böyle bir Belediye Başkanı yakışırdı. İnegöl’ün işini bildiğini buradan tescil ettim. Böyle akıllı idareciler sahip olduğunuz için ne mutlu size. İnegöl’ün bütün firmaları yıldız. Hepsine madalya taksak yeridir. İTSO 125 yaşında. Ahilik ve loncalık geleneğinden geliyor. Bugün geçmişimizde ahilik neyse, 15. yılda loncalık neyse aynısını yapıyor. Dünyadaki tüm oda sistemi ahiliğe dayanıyor. Ahiler ne iş yapıyorsa, odalar da o işi yapıyor. Bursa’da bütün oda ve borsalarımız 5 yıldızlıktır. Bizim temsil etmiş olduğumuz üyelerimiz dünyayla yarışıyor. 200 ülke gümrüğünden mal sokuyoruz. Bunlara hizmet eden odalar ve borsalar geri kalır mı? Üzerine çıkıp yön göstermesi lazım. Paris, Londra odaları hangi standartta hizmet veriyorsa, minimum o standartta hizmet veriyoruz. Bu açıdan emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnegöl’e böyle bir oda yakışıyor. Bu odanın küçük geldiğini ifade ettiler. İnegöl ekonomisinin nasıl geliştiğinin en somut göstergesi. Metin Anıl ile beraber Eko Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu’nda beraber çalışıyoruz. İnegöl’ü temsil ediyor. İnegöl deyince akla ilk mobilya geliyor. Tasarım var, taklit var. Sanayinin genel problemi taklittir. İnegöl deyince akla ikinci olarak köfte geliyor. Üçüncü olarak Oylat geliyor. Öteki taraftan ayçekirdeğini biz yetiştiriyoruz. Allah her şeyi vermiş. İnsanın akıllısını, çalışanını vermiş, toprağı vermiş. Bunları işleyince bereket ve rahmet geliyor. Son 5 yılda Bursa’nın nüfusu yüzde 9, İnegöl’ün nüfusu yüzde 13 arttı. Bursa sanayi için çok önemli bir il. Biz de onun ilçesiyiz. Demek ki burada iş var, para var. Paranın, işin olmadığı yere insan gitmez. Bu kapsamda sizleri kutluyorum. Bugün ihracatta İnegöl Türkiye 19’uncusu. 1,5 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’deki birçok şehri geçti. Şehir konumunda bir ilçe. Vizyonu var, kendisine hedef koyuyor. ‘2023’te 3 milyar dolara çıkacağım’ diyor. Önümüzde 8 sene var. 8 senede yüzde 100 boyutta İnegöl’ü büyüteceğiz diyorlar. Bu potansiyel İnegöl’de var. Bir sürü sıkıntılar var, bunlar çözülecek. Ülkemin geleceğinden umutluyum. Bu bölge 35 yılda İtalya ve Çin arasında sanayi devi haline geldi. Burası hem tekstilde hem mobilyada başkent konumunda. Bir sürü dış yatırımcı gelip, buraya yatırım yapmış. Sebep? Burada para var. Artık İnegöl kabına sığmıyor. Biz bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisine sokarız. Bizden sonraki nesil de bu ülkeyi dünyada 1 numara yapar” şeklinde konuştu.
“İNEGÖL BÜYÜYECEK VE TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTECEK”
‘İnegöl bir başarı hikayesidir’ diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Yazılması ve anlatılması gerekiyor. Bir başarı hikayesi var ve bunu yaşayanlar var. AK Parti iktidarıyla ivme hızla yukarıya doğru gidiyor ve İnegöl’ü çok büyüttü. İhracat sadece mobilyada 10 milyon dolarlardan 300-400 milyon dolarlara çıktı. Bir OSB varken, ikinci OSB’sini yapan ve üçüncü ile dördüncü OSB planları yapan, kendine yeni iş alanları arayan bir İnegöl. Bunları başarabilmek için en önemli kriter istikrardır. 2002 yılında yola çıkan AK Parti ile Türkiye’nin yakaladığı istikrar İnegöl’de büyüme ivmesini yakalattı. Bugün sanayimizde sermaye ve yeni istihdam olanaklarının oluştuğu, personelin yetmediği yeni alanların çıktığını görüyoruz. İnegöl büyüyecek, İnegöl büyüyünce Bursa ve Türkiye büyüyecek. Ülkemiz insanı dünyada hak ettiği yere gelecek. Birçok ihtiyaç var. İhtiyaçlar sınırsız, imkanlar sınırlıdır. Bu çerçevede ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Okullarımız Türkiye ortalamasının altında öğrenci sayısıyla eğitim veriyor. Diş Hastanemiz bitiyor. Ankara-Bursa duble karayolumuz bitti. Oylat kaplıcalarının yolları sıcak asfalt yapıldı ve köprülü kavşak hayata geçirildi. İnsanımızın ulaşımı rahatlaştırıldı. İnegöl’ün bir gümrük kurma süreci ve serüveni vardı. Başarılamamıştı. Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Bugün 450 milyon dolar dış ticaret işlemi yapıyor. Daha da büyüyeceğiz ve gelişeceğiz. 2. OSB’ye yeni fabrikalar gelecek. İnegöl’de üreticilerimizin en çok şeylerden biri yeni fuar alanıdır. Bakanımız konuyu çok yakın biliyor, kapısını aşındırarak bunu isteyeceğiz. Metin ağabey birçok şey istedi. AK Parti hükümeti gelmeden önce bu dertlere muhatap bulamazdık. Ama bugün Bakanlarımızın yurtdışına giderken yanlarına aldığı işadamlarıyla 175 milyar dolar ihracat yakaladık. Hedef 500 milyar dolar. Türkiye kendisine güveniyor. Sorunlar aşılacak. İstikrar ve güçlü bir iktidar var. 1 Kasım vaatleri 2 ay sonra kanunlarla yerine geliyor. Bir umudumuz daha var. Tarım ve hayvancılık kesiminin sayın Bakanımızla yarınlara daha ümitli baktığını görüyoruz. Daha da büyüyeceğiz ve gelişeceğiz. Hayvancılık ve tarım kesimi de bundan istifade edecek. Biz Türkiye için varız ve güçlü, istikrarlı şekilde Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Hızlı trenin yolcu istasyonu olacak, İnegöl’de ürünlerin trenle sevki için lojistik destek de olacak. Demiryolunu geçirdik, istikameti neresi olursa olsun. İstikrar sürecinde kaldığımız sürece o rayları İnegöl’e de döşeriz. Buna kabiliyetimiz de var. İnegöl bize güveniyor. Çok güçlü bir çalışmayla işadamlarımız bize kapılarını açtılar. Çalışanlarla buluştuk. İş dünyasının çok büyük desteğini gördük. İnegöl bize güvendi, biz de bunu karşılıksız bırakmayacağız. Bakanımıza, Valimize ve TOBB Başkanımıza programa katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
“İNEGÖL KABINA SIĞMIYOR”
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “İnegöl gerçekten artık kabına sığmayan bir ilçe olarak sınırlarını çok aşan, büyük bir şehrin parçası olarak Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Mobilya ve tekstilde çok güçlü. Tarımda biraz gölgede kalıyor ama o da artacaktır. Son dönemlerde İnegöl’de önemli kamu yatırımları yapıldı ve yapılıyor. Marifet iltifata tabidir. İnegöl’ü bu hale getiren ve Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak iş dünyamızın değerli üyelerini ödüllendireceğiz. Bu işadamlarımızın başarısını ayakta alkışlıyoruz. Hepsini tebrik ediyorum, Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.
KURUMLAR VERGİSİ YILDIZLARI
Konuşmaların ardından plaket takdimine geçildi. Kurumlar Vergisinde yüksek performans gösteren yıldızlar; Çilek Mobilya Sanayi ve Pazarlama A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Mehmet Abidin Karacalı, Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Göztepe, Serra Sünger ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile Sülekler Orman Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Sülek’e plaketleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından takdim edildi.
GELİR VERGİSİ YILDIZLARI
Ticari kazançlarından dolayı gelir vergisinde yüksek performans gösteren yıldızlar; Murat Şimşek, Tunay Kızılarslan, Mesut Özyurt, Bedri Huy ve Vedat Tutuş’a plaketleri Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından takdim edildi.
İHRACAT YILDIZLARI
İhracatta yüksek performans gösteren yıldızlar; Sanko Tekstil İşletmeleri A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Konukoğlu, Starwood Orman Ürünleri A.Ş. adına Mikail Yaman, Küçükçalık Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Mehmet Abidin Karacalı, Murat Ticaret Kablo Sanayi A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gülsoy ile Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil Sanayi A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’e plaketleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edildi.
İTSO’NUN ÇINARLARI
İTSO’nun 50 yıldan daha uzun süredir üyesi olan çınarlarından 74 yılla T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İnegöl Şubesi adına Muhammet Ağırbaş, 74 yılla Oylat Kaplıcaları İşletmesi A.Ş. adına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 66 yılla Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. İnegöl Şubesi adına Marmara Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya Eskicioğlu, 63 yılla S.S. İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tanhan, 61 yılla Türkiye İş Bankası A.Ş. İnegöl Şubesi adına Şube Müdürü Yener Maraşlı ile 51 yılla S.S. Hayriye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına Yönetim Kurulu Başkanı İlhami İlhan’a plaketleri AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından takdim edildi.
TEŞEKKÜR ÖDÜLLERİ
Bu ödüllerin yanı sıra İnegöl markasına katkılarından dolayı Orhan Köfte Ltd. Şti. adına Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çelik, Çilek Mobilya A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, 2015 yılının en iyi projesi ile Mobiliyum-İnegöl Mobilya AVM adına Kurucu Başkan Haluk Özbek, İnegöl’e ve İnegöl ekonomisine katkılarından dolayı Esnaf Kefalet Kooperatifi eski Başkanı Hasan Öke ile İTSO’nun ilk kadın Meclis Üyesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Müfide Karaduman’a İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer tarafından, İl ve ilçeye hizmetleri ve kattığı değerden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Vali Münir Karaloğlu’na plaketleri İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl tarafından takdim edildi. Son olarak ise törene katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e, Metin Anıl ve Sadık Gülerer tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<