Işıkların Gurur Günü

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sayısız komutan yetiştiren Bursa Işıklar Hava Lisesi yeni mezunlarını verdi. 158.mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’da katıldı.Gazi Ahmet Muhtar Paşa’dan eski Genelkurmay...

17 Haziran 2016 Cuma 18:00
Işıkların Gurur Günü
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sayısız komutan yetiştiren Bursa Işıklar Hava Lisesi yeni mezunlarını verdi. 158.mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’da katıldı.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa’dan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e kadar 171 yıllık mazisinde 12 genelkurmay başkanı, bir çok kuvvet ve ordu komutanı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 158’inci mezunlarını verdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 177 öğrencinin mezuniyet törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende dereceye giren öğrencilere Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal plaket verdi. Çocuklarının mezun olduğunu gören aileler duygusal anlar yaşadı.
Tören öncesi yapılan konuşmalarda tarihi boyunca bir çok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi’nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, “Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri’nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulun, çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği dereceler ile eğitimde bir cazibe merkezi haline geldiği belirtildi. Ayrıca öğrenci ve velilerine hitafen yapılan konuşmada ise “Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun. Değerli veliler, sevgili evlatlarınızı, beş yıl önce mazisi şan ve şerefle dolu olan TSK’ya emanet ettiniz. Bizlere güvendiniz. Ne mutlu sizlere ki, şuanda yavrularımızın mezuniyetini gururla izliyor ve kıvanç duyuyorsunuz. Emsalleri ile kıyasla birçok alanda çok daha iyi yetişen ve birçok elemeden geçerek mezuniyeti hak eden evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır” denildi. Tören, mezun olan öğrencilerin şarkılar söylemesi ve keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<