banner359

İstanbul’a özel... Ramazan’da nereye gidilir?

Tarihi, doğası ve teknolojisiyle dünyanın güzide şehirlerinden olan İstanbul, manevi mekanlarıyla da ön plana çıkıyor. Mega şehir İstanbul, Ramazan ayı ile birlikte farklı atmosferler denemek isteyenlere de çeşitli fırsatlar sunuyor. Manevi...

28 Haziran 2015 Pazar 13:22
İstanbul’a özel... Ramazan’da nereye gidilir?
Tarihi, doğası ve teknolojisiyle dünyanın güzide şehirlerinden olan İstanbul, manevi mekanlarıyla da ön plana çıkıyor.
Mega şehir İstanbul, Ramazan ayı ile birlikte farklı atmosferler denemek isteyenlere de çeşitli fırsatlar sunuyor. Manevi iklimleri bağrında barındıran şehir, Ramazan ayına özel hizmetleriyle de oruç tutanlara kolaylık sağlıyor. Ramazan ayında nelere gidilir? Nerede iftar veya sahur yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını Erhan İdiz’in objektifinden sizlere sunuyoruz.

Süleymaniye
Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Camii’nin bulunduğu bölge, sizlere İstanbul’a tepeden bakma fırsatı sunuyor. Kuru fasulyesiyle meşhur Süleymaniye semti, çevresindeki mekanlarla iftar ve sahura özel kampanyaları uygun fiyata müşterilerine sunuyor.

Sultanahmet
Son zamanlarda özellikle TV programlarıyla ilginin arttığı Sultanahmet Camii ve yanı başındaki Sultanahmet Meydanı sabah saatlerine kadar, oruç tutanlar için özel etkinliklerin adresi oluyor.

Eyüp Sultan
Bir müjdenin ardından kutsal topraklardan İstanbul’a kadar gelen Eyyüb El Ensari’nin türbesinin bulunduğu alan yine Ramazan’ın gözde mekanlarından. Sabah namazının uğrak yerlerinden olan Eyüp Camii, çevredeki esnafın iftar ve sahur menüleriyle gün boyu ziyaretçi akınına uğruyor.

Yuşa Tepesi
Yemek konusunda çok seçeneğin bulunmadığı alan genellikle gündüz saatlerinde ziyaret edilebilir. İstanbul’u ayaklarınızın altına seren tepeden koca şehre yeşilin ve mavinin arasından bakabilirsiniz.

Eminönü Yeni Camii
Merkezi konumu nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri Eminönü Yeni Camii. Ramazan ayında da yanı başında bulunan Mısır Çarşısı ve restoranlar nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Gülhane Parkı
İftar ve sahur için bir şey bulunmasa da arada geçen vakitte size muhteşem bir çay fırsatı sunuyor. Şehrin göbeğindeki yeşili keşfetme imkanı sunan park, közde pişirilen çayla iftar sonrası oruç tutanların akınına uğruyor.

Yahya Efendi Türbesi
Bulunduğu alan biraz kuytuda kalsa da İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip. Beşiktaş’taki türbe, yine iftardan önce ziyaret edilebilecek mekanlardan.

Kutsal Emanetler
Konu hep iftar ve sahur olacak değil ya biraz da ruhu doyurmak lazım. Bunun için de en iyi mekan Topkapı Sarayı’ndaki ’Kutsal Emanetler’ bölümü. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve dönemine ait birçok eserin bulunduğu bölümde, manevi bir yolculuğa çıkacaksınız.

Beyazıt Kitap Fuarı
Beyazıt Meydanı’nda karnınızı, Beyazıt Camii’nde gönlünüzü, hemen yanı başındaki kitap fuarında ise aklınızı doyuracaksınız. Bu yıl 34.’sü düzenlenen kitap fuarında istediğiniz türden kitabı uygun fiyatlara bulmak mümkün. Üstelik şanslıysanız ünlü yazarlara da denk gelebilirsiniz.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<