İstanbul’da kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoğun kar yağışı nedeniyle 4 bin 815 personelin bin 28 araçla yaptığı çalışmalarda 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı. Çatalca, Beylikdüzü ve Başakşehir civarında kar kalınlığı...

19 Şubat 2015 Perşembe 11:02
İstanbul’da kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoğun kar yağışı nedeniyle 4 bin 815 personelin bin 28 araçla yaptığı çalışmalarda 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı. Çatalca, Beylikdüzü ve Başakşehir civarında kar kalınlığı ise 70 santimetreye kadar ulaştı.
İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam etti. TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIRların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, İtfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderdi. Bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler TIR’ları çekerek yolun trafiğe açılmasını sağladı. Vinçlerin yanı sıra Koca Yusuf, Hızır Güç Doğal afet itfaiye araçları çok sayıda Tır’ı çekerek yolların açılmasına destek verdi. Tırların içinde uyuyan sürücüler Zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldılar. TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede kar kalınlığının yer yer 75 cm ölçüldü.

189 AĞAÇ DEVRİLDİ
Son iki günde tipi ve kar ağırlığı nedeniyle birçok semtte 189 ağaç devrildi. Ağaçlar İtfaiye ve Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kaldırıldı. Trafikte kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bölgelere mobil büfeler gönderildi. Mobil büfeler vatandaşlara sıcak çorba, kumanya, çay ve su dağıttı.

4 BİN 815 PERSONEL GÖREV YAPTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İTFAİYE, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kışla mücadele çalışmalarını 4 bin 815 personel,
bin 28 araç ile sürdürüyor. Ekipler yolların açık tutulması ve buzlanmayı önlemek için son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı.
Atık Yönetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meydanlarda, anaarter yaya üst geçitleri ile metrobüs yaya üst geçitlerinde elle küreme, tuzlama ve saçakları temizleme çalışması yapıyor. Sokakta kalan 437 vatandaş İBB Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir ediliyor.
İstanbul’da etkili olan karın kalınlığı 70 santimetreye kadar ulaştı. İlçelere göre kar kalınlığı şöyle;
Çatalca’nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 50- 70 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu:35- 70 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 30-50 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 20-33cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 20-32 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 12-21 cm
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<