banner359

İşte okulların tatil olduğu iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde okullar yarın tatil edildi.İSTANBUL’DA OKULLAR YARIN DA TATİLİstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada,...

18 Şubat 2015 Çarşamba 21:40
İşte okulların tatil olduğu iller
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde okullar yarın tatil edildi.

İSTANBUL’DA OKULLAR YARIN DA TATİL
İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, ‘’Eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür’’ denildi.
İstanbul Valiliği, kar yağışından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için okulları çarşamba günü (bugün) tatil etmişti. Yoğun kar yağışının devam ettiği Megakent İstanbul’da okulların yarın için tatil edilip edilmeyeceği ise merak konusuydu.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, gün içinde yaptığı açıklamada tatil kararını akşamki değerlendirme sonrası verebileceklerini belirtti.
İstanbul Valiliği, akşam saatlerindeki değerlendirmenin ardından okulları perşembe günü de tatil etme kararı aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, ‘’ Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine önemle duyurulur’’ ifadeleri kullanıldı.

GEMEREK’TE OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ
Sivas’ın Gemerek ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Gemerek Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gemerek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği ilçemizdeki olumsuz hava koşulları ve devam eden kar yağışı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, 19 Şubat Perşembe günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.” denildi.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.

NİĞDE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Niğde’de okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.
Niğde’de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

SAKARYA’DA EĞİTİME 1 GÜN DAHA ARA VERİLDİ
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası okulların bir gün daha tatil edildiğini twitter hesabından duyurdu.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

GÜRÜN’DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Sivas’ın Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Gürün Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Gürün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği ilçemizdeki olumsuz hava koşulları ve devam eden kar yağışı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, 19 Şubat Perşembe günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

BOLU’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Bolu il genelinde 19 Şubat Perşembe günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Bolu Valiliğinde yapılan açıklamada, “Aşırı soğuklar, buzlanma ve akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam edecek olması nedeniyle öğrencilerimizin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak İl genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat 2015 günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

KIRŞEHİR’DE OKULLARA KAR TATİLİ
Kırşehir’de yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik tahminlerin değerlendirilmesi ve kar yağışının devam etmesi ihtimaline karşın buzlanma ve bu duruma bağlı olaylara ilişkin Kırşehir genelindeki köy okulları ve taşımalı sisteme dahil öğrencilerin eğitimlerine 1 günlüğüne ara verildi" denildi.

BURSA’DA OKULLAR YARIN TATİL
Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
Bursa Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<