banner359

İzmir’de Nehir Taştı

İzmir’in güney ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Küçük Menderes Nehri taştı, ekili alanlar sular altında kaldı.2 gün boyunca aralıksız yağan yağmur Küçük Menderes Nehri’nin bazı bölgelerde taşmasına yol açtı....

01 Ocak 2015 Perşembe 22:26
İzmir’de Nehir Taştı
İzmir’in güney ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Küçük Menderes Nehri taştı, ekili alanlar sular altında kaldı.
2 gün boyunca aralıksız yağan yağmur Küçük Menderes Nehri’nin bazı bölgelerde taşmasına yol açtı. Tire ve Beydağ ilçelerinde kırsal alandaki bazı mahallelerin ulaşımını sağlayan yollarda çökme ve küçük çaplı heyelanlar yaşandı. Tire’nin Yeğenli Mahallesi ise şiddetli yağışlardan en çok etkilenen bölge oldu. Zeki Bulut (42) adlı çiftçiye ait 20 küçükbaş hayvan ile 30 kümes hayvanı meydana gelen sel taşkınlarında telef oldu.

DERELER TAŞTI
Kırsalda bulunan evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, Küçük Menderes Nehri’nin debisinin artmasına yağmurun yanı sıra Beydağ Barajı’ndan salınan suların neden olduğunu öne sürdü. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ise barajdan yöre halkından habersiz su bırakılmadığını belirterek, “Neredeyse, 25 yıldır görülmeyen yağışlar Beydağ’da da etkili oldu. Yan derelerde taşkınlar yaşandı. Kırsaldaki ulaşım yollarında meydana gelen heyelanlar nedeniyle ekiplerimiz 2 gündür aralıksız çalışıyor” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<