İzmir’e bahar erken geldi

Türkiye’nin büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava hüküm sürerken, Aliağa’da güneş yüzünü gösterdi. Şubat ayında çıkan güneşe aldanan ağaçlar beyaza büründü. Yalancı bahar ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu....

24 Şubat 2015 Salı 18:19
İzmir’e bahar erken geldi
Türkiye’nin büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava hüküm sürerken, Aliağa’da güneş yüzünü gösterdi. Şubat ayında çıkan güneşe aldanan ağaçlar beyaza büründü.
Yalancı bahar ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu. Aliağa’da çiçek açan ağaçların ilk konuğu bal arıları oldu. Ağaçların çiçek açması ise görülmeye değer, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Halk arasında özellikle Badem ağaçlarının çiçek açması baharın müjdecisi olarak yorumlansa da; Şubat ayında çiçek açan ağaçlar görenleri şaşırttı. Öte yandan son günler de etkisini artıran ve yaklaşık bir hafta daha sürmesi beklenen yağışlar sonrasında çiftçiler kaygılı. İklim değişliğinin kendilerini etkilediğini belirten çiftçiler, “Nisan ayında açması gereken ağaçlar şimdiden açıyor. Don olayları da bizi olumsuz etkiliyor. Ürünlerimiz de bu yıl istediğimiz verimi alamayabiliriz. Üreticiler bu durumdan olumsuz etkilenebilir” diyerek endişelerini dile getiriyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<