’Kadına şiddet’ haberlerinde dev artış

Yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında artarak 50 bini aştı.2015’in ilk 6 ayında eşi tarafından öldürülen kadın sayısı 150’yi geçti. Bu sürede yazılı basında...

02 Temmuz 2015 Perşembe 10:10
’Kadına şiddet’ haberlerinde dev artış
Yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında artarak 50 bini aştı.
2015’in ilk 6 ayında eşi tarafından öldürülen kadın sayısı 150’yi geçti. Bu sürede yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberleri de, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65’ten artış göstererek 51 bin 847’ye ulaştı. Medya takip ajansı Interpress’in yaptığı inceleme, Ocak ayından bu yana kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş bir şeklide yer aldığını ortaya çıkardı.
Kadın cinayetleri üzerine yayınlanan 4 bin 282 adet haber olduğu, cinsel taciz ve cinsel saldırı haberlerinin de yılın ilk yarısında bini geçtiği ortaya çıktı. Ocak ayından bu yana kadınlara eşleri tarafından uygulanan 3 bin 769 psikolojik şiddet haberi yazılı basında yer alırken, 3 bin 163 de şiddet ve darp haberi yansıdı. Kadına yönelik uygulanan ekonomik şiddetin ise 815 haberle sayfalarda yer aldığı da saptandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<