banner359

Kadınları "kış" çilesi

Adana’da kışlık yakacak ihtiyaçlarını ormanlık alandan karşılamaya çalışan 3 kadın, topladıkları odunları sırtlarında taşıyarak araçların arasında tehlikeli bir yolculuğun ardından evlerine ulaştırdı.Türkiye’de havaların...

30 Kasım 2014 Pazar 10:19
Kadınları
Adana’da kışlık yakacak ihtiyaçlarını ormanlık alandan karşılamaya çalışan 3 kadın, topladıkları odunları sırtlarında taşıyarak araçların arasında tehlikeli bir yolculuğun ardından evlerine ulaştırdı.
Türkiye’de havaların soğumasıyla birlikte vatandaşları da yakacak telaşı sardı. Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da da gündüz hava sıcaklığı 18, gece ise 2 dereceye düşmesi nedeniyle evinde doğalgaz, klima ya da elektrikli soba olmayan alt gelir grubu aileler yakacak telaşına düştü.
Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi’nde oturan ve eşleri düzenli bir işte çalışmayan 3 kadın ise kışlık yakacak odun bulmak için ormanlık alana gitti. Burada kuruyan ağaç dallarını toplayan kadınlar, sırtlarına iple bağladıkları odunları Mithat Özsan Bulvarı’nda yürüyerek evlerine kadar taşıdı.
Odunları güçlükle taşıyan kadınlar yorulduklarında da zaman zaman kaldırımda oturup dinlendi.
Dinlendikten sonra tekrar odunları sırtlarına alan kadınlar evlerinin yolunu tuttu. Bu arada kadınların bir hayli zorlandığı görüldü. Bulvardan geçen sürücülerde kadınların bu çabasını seyretti.
Kadınlar, basın mensuplarının kendilerini görüntülediğini fark edince utanarak konuşmak istemedi. Kadınlardan biri, eşinin düzenli bir işi olmadığını onun çalışmasıyla da odun alamadıklarını bu nedenle kendilerinin ormanlık alandan kuruyan ağaç dallarını topladıklarını buna mecbur olduklarını söyledi.
Kadınların eve gidiş yolunda otoyolun bulvara bağlantı yolu olması nedeniyle tehlikeli anlar da yaşandı. Kadınlar araçların arasından canları pahasına geçip odunları evlerine ulaştırmayı başardı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<