banner359

Kahraman Türk Kaptan Gemisini Terk Etmemiş

İtalya limanında, iki kargo gemisinin çarpışması sonrası hayatını kaybeden Türk kargo gemisinin İzmirli kaptanı Kamil Murat Kantoğlu’nun evine acı haber ulaştı. Acılı eş Mehtap Kantoğlu, haberi duyunca şöyle konuştu: ’’Eşimle...

30 Aralık 2014 Salı 15:26
Kahraman Türk Kaptan Gemisini Terk Etmemiş
İtalya limanında, iki kargo gemisinin çarpışması sonrası hayatını kaybeden Türk kargo gemisinin İzmirli kaptanı Kamil Murat Kantoğlu’nun evine acı haber ulaştı.
Acılı eş Mehtap Kantoğlu, haberi duyunca şöyle konuştu: ’’Eşimle konuşurken kaza olsa ne olacak diye sorardım.O da bana ’Önce mürettebatımın canı sonra kendi canım gelir’ derdi. Öyle olmuş gemisini hiç terk etmemiş’’ dedi.
İtalya’nın Ravenna Limanı’nın 2 mil açığında, pazar sabahı09.30 sıralarında Belize bandıralı Lady Aziza isimli bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi Gökbel battı. Kamil Murat Kantoğlu’nun kaptanlığını yaptığı gemide 11 kişilik mürettebattan 5’i kurtarılırken, 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı’ndan çıkışı, diğerinin de girişi sırasında sisten kaynaklandığı bildirildi.
Türk kargo gemisi Gökbel’in kaptanı Kamil Murat Kantoğlu’nun İzmir’deki evine ise acı haber ulaştı. Eşi Mehtap Kantoğlu, eşinin ölüm haberi ile büyük üzüntü yaşadı. İki çocuk annesi Mehtap Kantoğlu, eşi ile kazadan bir gün önce konuştuklarını belirterek şunları söyledi: ’’Telefonla konuşurken Murat bana, ’Gemi çok sallanıyor Mehtap, dua et bana. Pazar günü görüşürüz’ dedi. Ama görüşemedik. 17 yıldır eşim denizlerdeydi. Denizi çok seviyordu. Gitme desem de dinlemezdi. Duramıyordu. İki ay evde kalsa muhakkak üçüncü ay denize gidiyordu. Kaptan olduğu için sefere çıktığı zaman 6 ay denizlerdeydi. Haberini aldım gemiyi hiç terk etmemiş. Televizyonlarda görüyorduk Murat böyle bir kaza olsa ne yapardın derdim, o da ’önce mürettebatımın canı diyordu sonra kendim’ derdi. Öyle de olmuş önce mürettebatının canını düşünmüş. Gemiyi hiç terk etmemiş.’’

EŞİM ÇALIŞMAMI İSTEMEDİ İŞİMİ BIRAKTIM
Eşinin kendisini çalıştırmadığını söyleyen Mehtap Kantoğlu, ’’Ben hemşireydim eşim çalışmama izin vermedi. İstifa ettirdi. Çocuklarıma anne baba ol dedi. Ben çalışmak istedim eşim müsaade etmedi’’ dedi. Kazayı firma yetkililerinin haber vermediğini ileri süren acılı eş Mehtap Kantoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Firma yetkilileri, bize haber vermedi, kazanın olduğunu firma yetkililerine biz haber verdik. Akşam ulaştık firma yetkililerine ama bana hiç bir şekilde dönmediler. Benim 11 tane mürettebatım var bir sürü aile var dediler bana. Ama ben firma yetkililerinden davacıyım. Kocamın hakkını bırakmayacağım. Hem firmadan hem de karşı taraftan şikayetçiyim. Kocamın kanını yerde bırakmayacağım.’’
Kazanın nasıl meydana geldiğini anlatan Kantoğlu, ’’Benim öğrendiğime göre, sisli havada eşim sinyal yakmış anons çekmiş ama karşı taraf görmemiş duymamış. Çok hızlı geliyormuş karşı taraf, kaçacak yer bulamamış herhalde, nasıl çarptığını bile anlayamamış galiba. Duyduklarım bunlar’’ dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<