banner359

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tarifleri Sürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için Bağcılar Meydanı’nda akşam mitingi düzenledi. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı Ortadoğu’da ağırlığı...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 23:59
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tarifleri Sürüyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için Bağcılar Meydanı’nda akşam mitingi düzenledi. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı Ortadoğu’da ağırlığı olan, akan Müslüman kanını durduran, Gazze’de etkili olan birisi olmalı” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci kapsamında mitinglerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bağcılar Meydanı’nda akşam mitingi düzenledi.
Bağcılar Meydanı’na seçim otobüsü ile gelen Kılıçdaroğlu’na, alandaki yüzlerce CHP’li yoğun ilgi gösterdi.
Kılıçdaroğlu seçim otobüsü üzerinde kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayının Ortadoğu’da ağırlığı olan, akan Müslüman kanını durduran, Gazz’de etkili olan birisi olması gerektiğini belirtti.
Birlik, beraberlik mesajları veren Kılıçdaroğlu, yaptıkları mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu belirterek, "Mücadelemizi yapacağız. Bizim mücadelemiz millet için yapılan mücadeledir. Demokrasi için yapılan mücadeledir. Bizim mücadelemiz ahlak için yapılan mücadeledir. Bizim mücadelemiz çocuklarımızın geleceği için yapılan mücadeledir. Bu ülkenin, bu milletin birliğe ihtiyacı var, dirliğe ihtiyacı var, güzelliğe ihtiyacı var, birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Her ferdin alın teriyle kazandığı parayla karnını doyurmaya ihtiyacı var. Bu milletin bölünmeye ihtiyacı yok, kavgaya ihtiyacı yok, kavgadan uzak duruyoruz, bölünmeden uzak duruyoruz. Toplumu Alevi-Sünni diye bölüyor, Kürt-Türk diye bölüyor. Bağcılar Meydanı’ndan söylüyorum. Bizim Allah’ımız bir, Kur’an’ımız bir, peygamberimiz bir, Al-i Beytimiz bir" dedi.
10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için meydandaki kalabalıktan Ekmeleddin İhsanoğlu için oy sözü alan Kılıçdaroğlu, sandığa gitmeden önce en az üç kez düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, "Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmalı, 76 milyon yurttaşı kucaklamalı, kendi milletini, kendi halkını bölmemeli, herkese eşit davranmalı. Bunu kim yapabilir? Önce ona bakacağız" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı adayı Ortadoğu’da ağırlığı olan birisi olmalı, Ortadoğu’da akan Müslüman kanını durdurmalı, barışı ve huzuru sağlamalı. Gazze’de etkili olmalı. Gelip Türkiye’nin kapılarını birilerinin çalması lazım. ‘Siz Ortadoğu’ya barışı getirin, huzuru getirin’ demesi lazım. Cumhurbaşkanlığı makamı devletin sigortasıdır. Tepede kavga olmaz. Cumhurbaşkanlığının bulunduğu yerde kavga olmaz. Oraya toplumu uzlaştıracak, toplumu kaynaştıracak, toplumu barıştıracak bir isimin olması lazım. Konuşurken insanın içine huzur veren birisinin olması lazım. O nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz. Onu size emanet ediyorum, sizi de Allah’a emanet ediyorum.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<