Koalisyonu hangi partiler kurmalı ? işte anket sonucu

Ankara’da koalisyon arayışları sürerken 200 bin kişi ile yapılan “Yeni hükümeti hangi partiler nasıl kurmalı?” anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Ankete katılanların yüzde 50’si erken seçim isterken yüzde 47’si koalisyon kurulması...

25 Haziran 2015 Perşembe 20:00
Koalisyonu hangi partiler kurmalı ? işte anket sonucu
Ankara’da koalisyon arayışları sürerken 200 bin kişi ile yapılan “Yeni hükümeti hangi partiler nasıl kurmalı?” anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Ankete katılanların yüzde 50’si erken seçim isterken yüzde 47’si koalisyon kurulması gerektiğini belirtti.
7 Haziran’da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından meclise giren 4 partinin hiçbirinin tek başına iktidar olamayacağı bir meclis aritmetiğinin ortaya çıkmasının ardından Ankara’da hangi partilerin nasıl koalisyon kuracağı merakla bekleniyor. Haber7 sitesinin 200 bin kişi ile yaptığı “Yeni hükümeti hangi partiler nasıl kurmalı?” anketinden ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı.
Ankete katılanların yüzde 50’i erken seçim, yüzde 47’si koalisyon, yüzde 2’si de azınlık hükümeti yönünde tercih kullandı. Koalisyonu tercih eden katılımcıların yüzde 83.77’si ise AK Parti-MHP koalisyonu ile yeni hükümetin kurulması gerektiği yönünde oy kullandı. Kurulacak bir koalisyon hükümetinde AK Parti’nin olmadığı şıkların toplam aldığı oyların ise düşük kaldığı gözlendi.
Ankette ikinci ihtimal olarak AK Parti-CHP hükümeti şıkkı öne çıktı. Fakat katılımcıların sadece yüzde 7,6’sı ‘AK Parti-CHP koalisyonu kurulmalı’ yönünde oy kullandı. AK Partili koalisyon ihtimalinin son şıkkı olan AK Parti - HDP koalisyonu ise en düşük oyda kaldı. Ankete katılanların sadece yüzde 5,3’ü AK Parti - HDP koalisyonu olmalı yönünde oy kullandı.
CHP+MHP+HDP’nin bir araya gelerek oluşturabilecekleri olası koalisyon ihtimalinin de sorulduğu anket şıkkına sadece yüzde 3.8 oranında oy çıktı. Bununla birlikte CHP ile MHP’nin dışarıdan destekli HDP ile kurabilecekleri muhtemel bir hükümet modeli ise katılımcılardan sadece yüzde 3.2 oranında oy alabildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<