banner359

Kobani’deki tahribat böyle görüntülendi

İŞİD militanlarının saldırısına uğrayan Suriye’nin Kobani kenti, böyle görüntülendi.Sınır kapısına yakın bölgede yoğun olarak yaşanan çatışmaların ardından Kobani’nin harabeye dönen görüntüsü, sınırın Türkiye tarafından...

30 Haziran 2015 Salı 16:24
Kobani’deki tahribat böyle görüntülendi
İŞİD militanlarının saldırısına uğrayan Suriye’nin Kobani kenti, böyle görüntülendi.
Sınır kapısına yakın bölgede yoğun olarak yaşanan çatışmaların ardından Kobani’nin harabeye dönen görüntüsü, sınırın Türkiye tarafından da görülebiliyor. Suriye’nin Kobani kentine sızan IŞİD militanları kentte 7 araç ve 1 motosiklet patlatmış, ardından ise YPG güçleriyle çatışmaya girmişti. Bazı militanlar üzerilerindeki bombaları patlatırken, bazı gruplar ise ele geçirdikleri rehinelerle birlikte kentteki binalara sığınmıştı. Bazı IŞİD militanları ise keskin nişancılarıyla birlikte bazı okul ve sivil binalarda sıkıştırılmıştı. YPG ve ÖSO güçlerinin ağır silah, mayın ve bombalarla gerçekleştirdikleri saldırılarda bazı binalar yerle bir edilmişti.
Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında yoğunlaşan çatışmaların ardından Kobani, tam bir harabe kente döndü. Sessizliğin hakim olduğu kentte, hayatın normale döndüğü de gözleniyor. Kent içerisindeki meclis binası önünde ise Kızılhaç örgütü tarafından bölge halkına yardım dağıtılıyor.
Öte yandan, kentte benzer sızmaların tekrar yaşanmaması amacıyla PKK/HPG’nin üst düzey komutanlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in, büyük bir birlikle Kobani’ye geçtiği ileri sürüldü. Ayrıca 3 kişilik HDP’li heyet de Kobani’ye geçerek, kentte inceleme yaptı. Kentin son durumuyla ilgili bilgi alan heyet, bombalı araç ve motosikletin patlatıldığı alanlarda da inceleme yaptı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<