Kobani’ye dönüşler hız kazandı

Kobani’deki savaşın sona ermesinin ardından, Türkiye’de barınan Suriyelilerin memleketlerine dönüşü sürüyor. Suriye’nin Kobani kentinde İŞİD ve Kürt güçleri arasında aylardır süren savaşın sona ermesinin ardında başlayan Kobani’ye...

23 Şubat 2015 Pazartesi 14:39
Kobani’ye dönüşler hız kazandı
Kobani’deki savaşın sona ermesinin ardından, Türkiye’de barınan Suriyelilerin memleketlerine dönüşü sürüyor.
Suriye’nin Kobani kentinde İŞİD ve Kürt güçleri arasında aylardır süren savaşın sona ermesinin ardında başlayan Kobani’ye dönüşler, Süleyman Şah türbesinin nakli, Saygı Karakolu personelinin tahliyesi için yapılan kurtarma operasyonun ardından devam etti. Dönüş için sınır hattına akın eden yüzlerce Kobanili, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafedeki boş bir arazide geçişin olacağı saat 13:00’e kadar bekletildi. Geçişis saati ile birlikte Mürşitpınar Sınır Kapısı önünde toplanan kalabalık, polis ve askerlerin kontrolünde, kapıdan geçti. Yanlarında getirdikleri, malzemeleri de kamyonlara yükleyen Kobanililer, yapılan üst ve araç aramalarından sonra, Türkiye’de verilen kimlik kartlarını bıraktı.
Bölgede geçişler sürüyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<