Lösemiyi iki kez yendi doktor oldu

Denizli’de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. 10 yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan Burak Altıok, 4’üncü...

27 Haziran 2015 Cumartesi 12:31
Lösemiyi iki kez yendi doktor oldu
Denizli’de iki kez yakalandığı lösemiye yakalanan ve hastalığını yenen 27 yaşındaki Burak Altıok, Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu.
10 yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan Burak Altıok, 4’üncü sınıfa geldiğinde lösemiye yakalandı. Zor geçen günlerin ardından yürüme güçlüğü de çekmeye başlayan genç doktor adayı, eğitimini yarıda bıraktı. Daha sonra bir kez daha tekrarlayan hastalığı yenen Altınok, eğitimini tamamlayarak doktor oldu. PAÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olan 85 öğrenci arasında yer alan genç doktor, tekerlekli sandalyesiyle törene katılarak diplomasını aldı. Zor günleri geride bıraktığını belirten Burak Altıok, "Lösemiyi yendikten sonra hayata tutunmak zorundaydım. Eğitime ara verdikten sonra tedavimi oldum ve şu anda da mezun oldum. Gördüğüm fizik tedavinin ardından yürümeye de başlayacağım inşallah" dedi.
Öte yandan, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, dekanlar, bölüm öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.Törende konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Tıp Fakültesi mezuniyetleri sıradan bir tören değil, bir yemin törenidir. Pamukkale Üniversitesi çatısı altında tıp ve sağlığa özel önem verilmiş ve aidiyet duygusu maksimize edilmiştir. Hekim yetiştirmek, tıp ve sağlık eğitimi bizim için çok ayrıcalıklıdır. Bu eğitimi veren öğretim üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye’nin dört bir yanından aramıza katılan tıp öğrencilerimizi bugün hekim olarak mezun etmenin onurunu yaşıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler Prof. Dr. Günfer Turgut eşliğinde hekimlik andını okudular. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve bölüm öğretim üyeleri tarafından mezun olan doktorlara diploma ve hediyeleri verildi.Tören sonunda genç doktorlar keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu tüm salonla beraber kutladılar.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<