banner359

’’mahcubiyet Duyduğumuz Bir Yıl Oldu’’

Enerji Bakanı Taner Yıldız, ’’2014 yılı madencilik adına açıkça ifade etmem gerekirse, mahcubiyet duyduğumuz bir yıl oldu’’ dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu...

31 Aralık 2014 Çarşamba 23:42
’’mahcubiyet Duyduğumuz Bir Yıl Oldu’’
Enerji Bakanı Taner Yıldız, ’’2014 yılı madencilik adına açıkça ifade etmem gerekirse, mahcubiyet duyduğumuz bir yıl oldu’’ dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağına girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bakan Yıldız, "2014 yılının son gününde her zaman yaptığımız gibi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, madenci kardeşlerimizle beraber olmak adına bugün Amasra’dayız. TTK Amasra Müessese Müdürlüğümüzde hep beraber madenci kardeşlerimizle beraber milletvekilimiz, valimiz ve tüm arkadaşlarımızla beraber ocağa ineceğiz. 2014 yılı madencilik adına açıkça ifade etmem gerekirse, mahcubiyet duyduğumuz bir yıl oldu. Hüzünlü bir yıl oldu. Derinden burukluğunu hissettiğimiz bir yıl oldu. Soma ve Ermenek kazalarında vefat eden bütün madenci kardeşlerimize bir kez daha rahmetle anıyorum. Ailelerine de sabırlar temenni ediyorum. Bizim bütün kazalardan çıkartacağımız iş sağlığı ve iş güvenliğiyle alakalı temel başlıkların yanında, yerli kömürümüzden vazgeçmeyen ve ithalatı azaltan temel politikalarımızla örtüşen bir yapı içerisinde olmamız lazımdır. Biraz önce içeride Zonguldak ve Amasra bölgesinde, Bartın bölgesinde görev yapan yerli kömür işletmeciliği yapan şirketlerle de toplantı yaptık. Bir kısım problemleri vardı, onları dinledik. Çözüm yoluyla da alakalı da neler yapmamız gerekirse, onlar üzerinde konuştuk. Tabii ki kamu ve özel sektör, bu bölgedeki istihdamın önemli kaynağı olan gerek TTK’nın gerekse özel sektörün yapacağı bütün işlerin Türkiye’nin menfaatine Türkiye’nin çıkarına olacak şekilde düzenlenmesi lazımdır. Bu kazalar bizi bu tedbirlere almaya yöneltirken, madenci ve işçi kardeşlerimizin hem de işverenimizin beraberce oturup çalışabileceği güvenliği yapıyı da kurgulamamamız, uygulamamız lazımdır. Yerli kömürden vazgeçmek doğru değildir. Ama önce iş sağlığı ve iş şartlarını oluşturarak. Buradaki müessese müdürlüğümüzde hazırlamış olduğu program çerçevesinde yer altına ineceğiz. Orada Allah’ım bize kazasız belasız bir 2015 yılı vermesini temenni edeceğiz. Duygularımızı da oradaki işçi kardeşlerimizle paylaşacağız" dedi.
Bakan Yıldız’a maden ocağı girişinde bir madenci mektup verdi. Ardından Amasra TTK Müessese Müdüründen maden ocağı ile ilgili brifing alan Bakan Yıldız, daha sonra maden ocağına geçti. Kuyu başında protokol üyeleriyle birlikte gaz maskesi brifingi alan Bakan Yıldız daha sonra Bartın protokolü ile maden ocağına indi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<